top of page
  • YouTube
  • IG
  • twitter
  • Facebook
Ara
  • Yazarın fotoğrafıLitera

Yunus Emre Edebiyat Armağanı Öykü Yarışması başvuruları başladı

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi ve Porsuk Kültür iş birliğiyle düzenlenen Yunus Emre Edebiyat Armağanı Yarışması 2022'de öykü dalında düzenleniyor. Yarışmaya katılan öyküler arasından seçeceği 7 öykü, yarışma sonrasında basılacak olan Yunus Emre edebiyat armağanı öykü seçkisi kitabında yer alacak


Yunus Emre Edebiyat Armağanı Yarışması, Eskişehir Büyükşehir Belediyesi ve Porsuk Kültür iş birliğiyle ilk kez 2021 yılında şiir dalında gerçekleştirilmiştir. Her daim şehrimizle anılan, Anadolu'da türkçe şiirin öncüsü, tasavvuf ve halk şairi Yunus Emre'nin adını bir edebiyat armağanıyla yaşatmak ve edebiyatımıza yeni eserler katmak amacıyla hayata geçirdiğimiz bu özel yarışmayı, bu yıl da öykü dalında hayata geçiriyoruz. Ödül alacak ilk üç öykü ile birlikte, değerli jüri üyelerimizin yarışmaya katılan öyküler arasından seçeceği 7 öykü, yarışma sonrasında basılacak olan Yunus Emre edebiyat armağanı öykü seçkisi kitabında yer alacaktır.


YARIŞMA KATILIM KOŞULLARI

1. Yarışmaya jüri ve birinci derecede yakınları katılamazlar.

2. Yarışmanın konusu; “SERBEST” olarak belirlenmiştir.

3. Yarışmaya katılacak hikâyenin daha önce hiçbir yarışmada ödül almamış ve herhangi bir yerde (basılı olarak) yayınlanmamış olması gerekmektedir.

4. Bir yazar, yarışmaya tek bir hikâye ile katılabilir.

5. Hikâye Türkçe’nin dil ve yazı kurallarına uygun olmalıdır.

6. Gönderilen hikâyenin uzunluğu 7000 kelimeyi aşmamalıdır. Daha uzun hikâyeler değerlendirme dışı bırakılacaktır.

7. Hikâye gönderen yarışmacının isim ve soy isim bilgileri hikâye metninde kesinlikle yer almayacak olup, sadece başvuru kısmında yer alabilir.

8. Katılım mahlasla (takma isimle) olmalıdır.

9. Başvurular edebiyatarmagani@eskisehir.bel.tr e- posta adresinden yapılacaktır.

10. Yarışmada ödül kazanan hikâyenin her türlü yayın hakları Porsuk Kültür Yayıncılık ’a aittir.

11. Yarışmaya katılan hikayelerden dereceye girenler veya yayınlanması uygun görülenler, ek bir telif hakkı iznine gerek kalmaksızın, bir kitapta toplanacaktır.

12. Son başvurular 29/04/2022 günü saat 24.00’ de sona erecektir.

13. Yarışma sonuçları Mayıs 2022 ayı içinde açıklanacaktır.

14. Ödül töreni tarihi daha sonra internet sitesinde veya ulusal ve yerel basında ilan edilecektir.

15. 18 yaşını doldurmuş, Türk vatandaşları katılabilir. Yarışmaya katılımların sona eresiyle, 15 Mayıs 2022’de sonuçları açıklamak üzere, hikâyeler arasından dereceye girecek olanların değerlendirilmesi gerçekleştirilecek.


Dereceye girerek, ödüle layık görülecek hikâyeleri seçecek kurul, Öykücü Cemil Kavukçu, Öykücü Ethem Baran, Öykücü-Romancı Engin Topuz, Prof. Dr. Oktay Yivli, Prof. Dr. Ayşe Demir ‘dir. Ulusal çapta düzenlenen ve hikâye konusunun ‘serbest’ olduğu ödüllü yarışmada dereceye giren; birinciye 3.000 TL, ikinciye 2.500 TL, üçüncüye 2.000 TL olmak üzere toplamda 7.500 Türk Lirası, yarışmacıları destek ve teşvik için takdim edilecektir.

bottom of page