top of page
  • YouTube
  • IG
  • twitter
  • Facebook
Ara
  • Yazarın fotoğrafıLitera

Gerçeklik, dağılıp giden bir bulut mu?

Ayça Erkol'un son çıkan öykü kitabı, Yüze Kadar Say, kurguya pabucunu ters giydiren yaşanmışlıklarla öyküde yeni bir yolu müjdeliyor.

Bir rüyanın verdiği ilhamla, bir define bulma ihtimaliyle evinin salonuna kuyu kazmak, kardeşinin intiharını “konu komşuya rezil olmamak” için engellemek, bir gül ağacına bütün dileklerini fısıldamak, sümsük kuşunun hakkını savunmak uğruna cinayet işlemek, hayatın akıp giden hızına yetişmenin çaresini bulamamak…


Hepimizin yakından tanıdığı bir coğrafyada, burada, yaşadığımız yerde, günler türlü tuhaflıklar, muzipliklerle kurulurken, yanı başımızda akla hayale gelmedik olaylar yaşanırken gerçeklik, dağılıp giden bir bulut gibi usul usul kayboluyor. Ayça Erkol bu bulutun peşinde, öykünün izini sürüyor.


Ayça Erkol, 1976 yılında İstanbul'da doğdu. Beyoğlu Anadolu Lisesini bitirdi. İstanbul Teknik Üniversitesi Kimya Mühendisliği Bölümünden mezun oldu. Boğaziçi Üniversitesinde işletme üzerine yüksek lisans yaptı. Semih Gümüş ve Murat Gülsoy’un yaratıcı yazarlık derslerine ve atölye çalışmalarına katıldı. 2017 Ankara Üniversitesi Roman ve Öykü Ödülleri'nde Hiç Aklımda Yokken (2016) adlı kitabıyla öykü dalında ödüle layık görüldü. Hâlen özel sektörde, uluslararası bir firmada üst düzey yöneticilik yapmaktadır. Ayça Erkol İstanbul'da yaşamakta, dergilerde ve edebiyat sitelerinde 2009’dan beri öykülerini yayımlamayı sürdürmektedir.


Öykücü kimliğiyle ön plana çıkan Ayça Erkol'un kalem ürünleri Notos, Sarnıç Öykü, Özgür Edebiyat, Sözcükler ve Varlık gibi dergilerde yer almıştır.

YÜZE KADAR SAY

Ayça Erkol

Everest Yayınları, 2023

Tür: Öykü

112 s.

bottom of page