top of page
  • YouTube
  • IG
  • twitter
  • Facebook
Ara
  • Yazarın fotoğrafıLitera

İdamına 12 saat kalmış bir mahkûm: Ansel

Ansel’ın ölüm saati yaklaştıkça kitabın gerilimi de artıyor. Danya Kukafka bir yandan ürpertici bir kadınlık portresi sunarken bir yandan da adalet sistemini, suç hikâyelerine olan kültürel takıntıyı sorguluyor.

Üç kadın: Lavender, Hazel ve Saffy. Bir anne, bir kardeş ve bir dedektif. Ansel ne yaptığını biliyor, hücresinde ölümünü bekliyor. Hayatı bir geri sayıma dönüşmüş durumda. Ölmek istemiyor, anlaşılmak için yanıp tutuşuyor ve sorguluyor: Tamamen kötü olunabilir mi? Ya da tamamen iyi? Ahlak sabit midir, akışkan mı?

Lavender çok genç yaşta âşık olup evlendiği bir adamın gözlerden uzak çiftliğinde sessizliğin tadını çıkarırken o sessizlik bir gün en tehlikeli düşmanına dönüşüyor. Hazel kendi hayatını yoluna koyarken ikizi Jenny’nin ilişkisinin nasıl her şeyin üstünü saran pis bir toz bulutuna dönüştüğüne tanıklık ediyor. Saffy ise daha küçük bir çocukken gidenleri, okul hayatının bıraktığı izleri bir türlü unutamıyor. Unutamadıkça daha çok çalışıyor, unutamadıkça daha fazla erkeği adaletin karşısına çıkarıyor...

Danya Kukafka, her ikisi de şu anda mevcut olan, ulusal düzeyde en çok satan romanları Notes on an Execution ve Girl in Snow'un yazarıdır. Trellis Literary Management'ta edebiyat ajanı olarak çalışıyor. Danya, Colorado'da büyüdü ve okul için New York'a taşındı, burada okuma ve yazmaya olan sevgisi onu yayıncılık endüstrisinin neredeyse her alanına götürdü. New York Üniversitesi'nin Gallatin Bireyselleştirilmiş Çalışma Okulu'nda öğrenci olarak başladı ve burada "Roman Sanatı" başlıklı bir ana dal yarattı. Çeşitli edebiyat ajanslarında staj yaptıktan sonra, bu tutkusunu Penguin Random House'un bir markası olan Riverhead Books'ta sürdürdü ve burada Meg Wolitzer, Paula Hawkins, Lauren Groff, Brit Bennett, Emma Straub gibi yazarlar için editör yardımcısı olarak çalışma ayrıcalığına sahip oldu. Gabriel Tallent, Helen Oyeyemi, Maile Meloy, Sigrid Nunez ve çok daha fazlası. Danya'nın ilk romanı Karda Kız, 2017'de Simon & Schuster tarafından yayınlandı; ulusal bir çok satanlar listesine girdi, IndieNext Seçimi oldu, B&N Discover tarafından seçildi ve The New York Times (Editörün Seçimi) ve The Wall Street Journal'dan olumlu eleştiriler aldı. , diğerleri arasında. Kardaki Kız dünya çapında bir düzineden fazla dile çevrildi. En yeni romanı, Bir Yürütme Üzerine Notlar, aynı zamanda bir IndieNext Seçimi ve ulusal en çok satan kitap, The New York Times, The Washington Post ve daha birçok satış noktasında incelendi. Şu anda televizyon dizisi için geliştirme aşamasındadır.


BİR İDAM ÜZERİNE

Danya Kukafka

Hep Kitap, 2023

Çeviri: Engin Süren

bottom of page