top of page
  • YouTube
  • IG
  • twitter
  • Facebook
Ara
  • Yazarın fotoğrafıLitera

Yoksa artık her şey bir fikirden mi ibaret?

Ayşegül Sönmez, güncel sanatın ve postmodern olanın akıbetinden sanat ürününün emeğinin değerine, işlevine, niteliğine ve hatta “yenilebilirliğine” uzanan geniş bir çerçevede, “Yoksa artık her şey bir fikirden mi ibaret?” diye düşünenlere rehberlik ediyor.


Çağdaş Sanat Var Mı? üreterek, izleyerek ya da paylaşarak sanata taraf olan herkesin kafasını kurcalayan otuz önemli soruyla çalıyor okurun kapısını; bu alandaki imkânları ve imkânsızlıkları cesur bir yaklaşımla tartışmaya açıyor.

Herkes muzun sanat olup olmadığını tartışmakla kalmıyor, yeni hamlelerde bulunuyordu. Her yer muzdu. Her yer koli bandıydı. Her ne satıyorsan koli bandıyla duvara yapıştırarak satmak bir reklam stratejisine dönüşmüştü. Cattelan, pisuvarın bir hazır nesne olduğunu unutuşumuza küfürler savuracak, hazır nesne üreten dev bir makine yaratmıştı adeta


Ayşegül Sönmez 1975'te İstanbul'da doğdu. İstanbul Üniversitesi İtalyan Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunu. Meslek hayatına 1993'te Kim dergisinde başladı. 1994 yılında Milliyet Dergi Grubu'na bağlı Negatif Kültür ve Sanat Dergisi'nde plastik sanatlar muhalifliği ve editörlüğü yaptı. 1997'de Milliyet gazetesi kültür ve sanat sayfasına geçti. 1998'de Milliyet gazetesi ek yayınlarında köşe yazarlığı ve haber araştırma servisinde özel haber muhabiri olarak görev yaptı. 2002 yılından beri serbest gazeteci olarak çeşitli dergi ve gazeteler için yazıyor.


ÇAĞDAŞ SANAT VAR MI?

Ayşegül Sönmez

Everest Yayınları, 2022

Tür: Deneme

188 s.

bottom of page