top of page
  • YouTube
  • IG
  • twitter
  • Facebook
Ara
  • Yazarın fotoğrafıLitera

Edebiyat Evi'nde Annie Ernaux konuşulacak

İstanbul Edebiyat Evi'nin "Edebiyat Konuşmaları" serisinde, 25 Ocak Pazartesi akşamı Cem Alpan ve Şirin Etik'in katılımıyla Annie Ernaux mercek altına alınacak.

Annie Ernaux'nun Can Yayınları'ndan Siren İdemen çevirisiyle yayımlanan Seneler kitabını, John Banville "yalnızca otobiyografi yazını için değil, sanat için de devrim niteliğinde" diye tarif ediyor. Ernaux'nun en mahrem anılarına, hayatındaki önemli dönemeçlere kendi kuşağının hikâyesini de dahil edip tarihin kaydını tuttuğu ve anlatının merkezine kendini koymaktan bilhassa kaçınıp bireysel tarihiyle kolektif tarihi bir araya getirdiği kitabı Seneler, sınıf çatışması, kadın çalışmaları gibi konulara da yer vererek toplumsal bir bellek yazını oluşturuyor.

GÖRSEL: Leemage - AFP

Cem Alpan ve Şirin Etik, "çeşitli imgeler, fotoğraflar, dönemin gazete haberleri, popüler şarkıları, filmleri, reklamları, sloganları, siyasi gelişmelerinden hareketle 1940’lardan 2000'li yıllara uzanan deneysel bir metin, bir tür toplumsal kronik"olan Seneler'den hareketle toplumsal bellek ve kadın yazını bağlamında Annie Ernaux'yu ele alacaklar. 25 Ocak Perşembe günü saat 21:00'de çevrimiçi gerçekleşecek etkinlik Zoom linki ve Webinar ID ile katılıma açık olacak.

bottom of page