top of page
  • YouTube
  • IG
  • twitter
  • Facebook
Ara
  • Yazarın fotoğrafıLitera

Yeni roman FiNK.

Murat Menteş, Asya-Pasifik ülkelerinde tam 10 yıl fırtına gibi esen top-model Göksenin Yıldırım’ın ‘inanılmaz ama gerçek’ hikâyesini anlatan Fink isimli romanı ile sahalara dönüyor!


Küresel markaların reklam yüzüydü.

Hollywood yıldızlarıyla takılıyordu.

Yakuzaların kara listesindeydi.

Cami cemaati ona ‘Muhammed Ali’ diyordu.

Prensin teklifini reddetti.

Koruması dünya şampiyonuydu.

Krala secde etmedi.

Kaplan saldırısından kurtardığı kadınla evlendi.

Danimarka’da mimar olarak iş bulamayınca...

Taksi şoförlüğü ve bulaşıkçılık yaptı.

2 yıl psikiyatrik tedavi gördü.

130 kilo olmuştu.

Ve şimdi geri döndü!

Asya-Pasifik ülkelerinde tam 10 yıl fırtına gibi esen top-model Göksenin Yıldırım’ın ‘inanılmaz ama gerçek’ hikâyesi.


Murat Menteş, İstanbul’da doğdu. Bisiklet tamiriyle uğraştı. Ufak tefek sihirbazlık numaraları öğrendi. Amatör olarak boksla ilgilendi. Yediği yumruklar dayanılmaz bir raddeye gelince ringlere veda edip şiir yazmaya koyuldu.


Dergi, gazete, yayınevi, televizyon gibi yayın kuruluşlarında çalıştı.


İlk romanı Dublörün Dilemması [2005, İletişim Yay.] yaygın bir ilgi ve etki uyandırdı. Korkma Ben Varım [2008, İletişim Yay.] adlı romanı Türkiye Yazarlar Birliği tarafından ‘Yılın Romanı Ödülü’ne layık görüldü. Şiirleri, Garanti Karantina başlığıyla yayımlandı [2009, Sel Yay.]. 2009’dan itibaren, Alper Canıgüz, Onur Ünlü, Murat Uyurkulak, Emrah Serbes gibi yazarlarla birlikte Afili Filintalar adlı edebî hareket içinde yer aldı. Ruhi Mücerret [2013, April Yay.], Menteş’in romancı olarak Türk edebiyatında açtığı özgün alanı genişleten bir eser olarak kabul gördü. Dördüncü romanı Antika Titanik [2018, April Yay.] ise yazarın evrensel sorunları edebiyatımıza taşıma çabasının bir ürünüdür. 2019’da çizer Hakan Karataş ile Derde Deva Randevu [April Yay.] adlı, müteveffa yazarlarla söyleşilerden oluşan bir kitap dizisi hazırlamaya başladı…


Akıcı, mizah yüklü ve veciz anlatımıyla dikkat çeken bir yazar Murat Menteş. İlginç konuların işlendiği, kurgu bakımından yetkin romanlarında, edebî sanatları ustalıkla uygular. 21. yüzyıl Türk edebiyatının öncü ve yenilikçi yazarlarından.


FİNK

Murat Menteş

Alfa Yayınları, 2021

bottom of page