top of page
  • YouTube
  • IG
  • twitter
  • Facebook
Ara
  • Yazarın fotoğrafıLitera

Ece Temelkuran "Hayatımız Kitap"a konuk oluyor.

Gazeteci ve yazar Ece Temelkuran, kitaba ve yayıncılığa odaklanan online program “Hayatımız Kitap”ın yeni bölümünde Sibel Oral’ın konuğu olacak.


Türkiye Yayıncılar Birliği’nin hayata geçirdiği programın yeni bölümünde Sibel Oral ve konuğu Ece Temelkuran; Temelkuran’ın edebiyata bakışı, bir başka dilde yazma deneyimi ve Türkiye’de okuma kültürü üzerine sohbet edecekler. 8 Nisan Perşembe akşamı 21.00’de canlı yayınlanacak program her perşembe olduğu gibi Türkiye Yayıncılar Birliği’nin YouTube kanalından izlenebilir.



Yayıncı ve yazar Metin Celal ile gazeteci ve yazar Sibel Oral “Hayatımız Kitap” programını dönüşümlü olarak yönetiyorlar. Uzun yıllardır yayıncılık dünyasına değerli katkılar sunmuş yayıncı ve yazar Metin Celal, online “Hayatımız Kitap” programında iki haftada bir perşembe günleri yayıncılar, genel yayın yönetmenleri ve editörlerle sohbet ediyor. Metin Celal ve konukları programda, yayıncılık sektöründeki gelişmeler, sorunlar, çözüm yolları, yayın politikaları ve okuma kültürü konularına yoğunlaşıyor. Deneyimli gazeteci ve yazar Sibel Oral ise iki haftada bir perşembe günleri yazarlarla sohbet ederek “Hayatımız Kitap”ta seyircilere, yazma deneyimleri, yeni kitapları ve Türkiye’de okur eğilimleri ve okuma kültürü konularında yoğunlaşan bir program içeriği sunuyor.


ECE TEMELKURAN HAKKINDA

1973’te İzmir’de doğdu. Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ni 1995’te bitirdi. 1993’ten başlayarak yirmi yıl gazetecilik ve köşe yazarlığı yaptı. Kitapları çok sayıda ülkede yayınlandı. Yurt içinde ve yurt dışında ödüller aldı, uluslararası basında siyasi edebi yazılar yazdı. Dünyadaki saygın edebiyat-düşünce festivallerine, siyasi platformlara konuşmacı olarak davet edildi. 2016’dan beri Türkçe’nin yanı sıra İngilizce kitaplar da yazmaktadır. Together: 10 Choices for a Better Now kitabı Mayıs’tan itibaren çeşitli dillerde yayınlanacaktır.

Kitapları: Bütün Kadınların Kafası Karışıktır (1996), Oğlum Kızım Devletim-Evlerden Sokaklara Tutuklu Anneleri (1998), İç Kitabı (2002), Kıyı Kitabı (2002), İçeriden / Kıyıdan Konuşmalar (2004), Dışarıdan / Kıyıdan Konuşmalar (2004), Biz Burada Devrim Yapıyoruz Sinyorita (2006), Ne Anlatayım Ben Sana! (2006), ‘Ağrı’nın Derinliği (2008), Muz Sesleri (2010), İkinci Yarısı (2011), Kayda Geçsin (2012), Düğümlere Üfleyen Kadınlar (2013), Devir / Dilsiz Kuğular Zamanı (2015), Turkey: The Insane and The Melancholy (2016-Verso), İyilik Güzellik, Olmayan Kuşlar Ansiklopedisi, How to Lose a Country-The Seven Steps From Democracy to Dictatorship (2019-4th Estate, HarperCollins)




bottom of page