top of page
  • YouTube
  • IG
  • twitter
  • Facebook
Ara
  • Yazarın fotoğrafıLitera

8 yılın ardından yeni roman, yeni yayınevi

2022 yılının edebiyattaki sürprizi, yazar İhsan Oktay Anar’dan geldi.


2014 yılında yayımlanan “On tört ayar insan, on sekiz ayar hırsız, yigirmi tört ayar namussuz ruhuna sahip, som bir süprüntü” olarak tanımladığı Kasımpaşalı İdris Âmil Efendi’yi anlattığı son romanı Galiz Kahraman'dan beri hayranları İhsan Oktay Anar’dan yeni roman bekliyordu.


Merak edilen haber; yeni roman yeni yayınevinden çıkacak bilgisiyle Hürriyet Gazetesi köşe yazarlarından İhsan Yılmaz'dan geldi. Uzun yıllar birlikte çalıştığı İletişim Yayınları'nı bırakan İhsan Oktay Anar yeni kitabı için Everest Yayınları ile anlaştı.


Anar, “Ama çocuklar orada kaldı” diyerek önceki kitaplarının İletişim Yayınlar’ında devam edeceği bilgisini çevresine söylemiş.


İhsan Yılmaz söz konusu transferi şu şekilde anlatıyor ; "Everest Yayınları’na geçme hikâyesi de oldukça ilginç. Eşi Özlem Anar da kendisi gibi felsefeci ve yazar. Kayıp Ruhlar Kitabı, Antik Zaman Hikâyeleri, Aşık Kedi, Yeşil Mühürlü Masal gibi kitapları bulunuyor. Özlem Anar’ın son olarak Kedi Dili kitabı Everest Yayınları’nın bir diğer markası Alfa’dan çıkmıştı. Özlem Anar’ın yayınevi ile olan ilişkilerinden etkilenmiş olacak ki İhsan Oktay Anar da son kitabını Everest Yayınları’na teslim etti."

bottom of page