top of page
  • YouTube
  • IG
  • twitter
  • Facebook
Ara
  • Yazarın fotoğrafıLitera

Hem büyük bir aşk hikâyesi hem de yoğun bir gerilim romanı

Eleştirmenler tarafından Cormac McCarthy ve Tarjei Vesaas gibi yazarların eserleriyle karşılaştırılan ve Renberg'in kariyerindeki en seçkin eserlerden biri olarak övülen Ingeborg'un Tollak'ı, Norveç’te 2020'de yılın en beğenilen kitabı seçildi, çok satanlar listelerinde boy gösterdi.

Yaşlı keresteci Tollak çelişkilerin adamıdır; gururlu ve öfkeli, dürüst ve şefkatli. Ona uzun zamandır bir anlam ifade etmeyen dünyaya lanetler yağdıran, bir süre önce ortadan kaybolan güzel karısı Ingeborg’a duyduğu aşkla dolup taşan…


Ve şimdi ölüyor Tollak.


İki çocuğu onu nadiren ziyarete gelir; annesi ondan vazgeçtiğinden beri Tollak'ın baktığı, komşularının ona verdiği adla yarım akıllı Oddo vardır sadede ortalıkta. Ancak Tollak, kızının ve oğlunun bir kez daha eve dönmeleri konusunda ısrarcıdır; çok geç olmadan konuşması ve sırrını paylaşması gerekiyor.


Hem büyük bir aşk hikâyesi hem de yoğun bir gerilim romanı gibi okunan bu kitabında Tore Renberg, dünün dünyasındaki bir adamın, bugün bir şekilde çok geçerli ve anlaşılır görünen dokunaklı, karmaşık ve rahatsız edici portresini gözler önüne seriyor.


Tore Renberg, Norveçli bir yazardır. Roman, kısa öykü ve çocuk kitapları da dahil olmak üzere birçok türde birçok kitabın yazarıdır, ayrıca film ve sahne için yazarlık yapmaktadır. Çalışmaları birçok dile çevrildi. Petra ve Allan adında iki çocuğu var.


INGEBORG'UN TOLLAK'I

Tore Renberg

Timaş Yayınları, 2023

Çeviri: Damla Güler Eren

208 s.

bottom of page