top of page
  • YouTube
  • IG
  • twitter
  • Facebook
Ara
  • Yazarın fotoğrafıLitera

Psikolojik ihtiyaçlarımızı keşfetmeye yönelik bir başvuru kitabı

Psikoloji profesörü olan ve kırk yıldan fazla süredir bireysel terapilerle birlikte aile ve çift terapileri yürüten Ceylan Daş, Neye İhtiyacım Var?'da bizi psikolojik ihtiyaçlarımızı keşfetmeye ve onları nasıl karşılayabileceğimizin yollarını bulmaya davet ediyor.


Psikolojik ihtiyaçlarımızın ne kadar farkındayız? Sevilmek, ilgi görmek, takdir edilmek, kendimizi gerçekleştirmek gibi ihtiyaçlarımızı karşılayabiliyor muyuz? Duygularımızın bize gönderdiği sinyalleri doğru yorumlayabiliyor muyuz?

İnsanları kategorize etmektense herkesi farklılıklarıyla ele almayı ve her bireye kendini gerçekleştirebileceği sağlıklı bir alan yaratmayı amaçlayan Geştalt yaklaşımına göre fiziksel ve psikolojik ihtiyaçlarımız da değişkendir, yani kişiye ve zamana göre değişecektir. Önemli olan, bireyin kendine bir bütün olarak bakabilmesi ve psikolojik ihtiyaçlarını keşfederek bunları karşılayabilecek en uygun yöntemleri seçebilmesidir.

Psikoloji profesörü olan ve kırk yıldan fazla süredir bireysel terapilerle birlikte aile ve çift terapileri yürüten Ceylan Daş, Neye İhtiyacım Var?'da bizi psikolojik ihtiyaçlarımızı keşfetmeye ve onları nasıl karşılayabileceğimizin yollarını bulmaya davet ediyor. Geştalt ekolü temeline oturan bu kitapta Daş, duygularımızı fark etme ve anlamlandırmanın, psikolojik ihtiyaçlarımızı karşılama yolunda ne kadar önemli olduğunu görmemizi sağlıyor. Sade bir dille yazılan ve örnek olaylarla somutlaştırılan bu kitap, günlük hayatta yaşadığımız zorlukların üstesinden gelmek için elimizden tutacak bir başucu kitabı…

Ceylan Daş, 1979'da Hacettepe Üniversitesi Psikoloji Bölümü'nü İhsan Doğramacı Üstün Başarı Ödülü alarak birincilikle bitiren Ceylan Daş, 1981'de aynı üniversitenin uygulamalı psikoloji programında bilim uzmanlığını tamamladı. Hacettepe Üniversitesi Hastaneleri Psikiyatri Kliniği'nde yedi yıl görev yapan Daş, 1994'te doktora, 1996'da ise doçentlik derecelerini aldı. 2014'ten beri ise profesör unvanıyla çeşitli üniversitelerin psikoloji bölümlerinde ders vermektedir. Psikoloji alanında Geştalt ekolü üzerine olan uzmanlık eğitimine 1988'de başlayan ve ABD ile Avrupa'nın çeşitli ülkelerinde eğitimine devam eden Daş, 2005'te San Francisco'da bulunan School of Gestalt and Experiential Teaching'de özel bir programı tamamladı. Türkiye'de 2000'de faaliyete geçen Geştalt Terapi Derneği'nin kurucu üyeleri arasında yer aldı. Halen derneğin yönetim kurulu başkanlığı görevini sürdüren Ceylan Daş, Temas: Geştalt Terapi Dergisi'nin de yayın yönetmenidir. Geştalt yaklaşımının uygulandığı temalı yaşantı gruplarını yürütmeye yasal olarak hak kazanmış dünyada sayılı, Türkiye'de ise tek terapist konumunda olan Daş, bireysel terapinin yanı sıra aile ve çift terapileri de uygulamaktadır. Ceylan Daş'ın Rakı Şişesinde Balık Olmadan (2006), Gestalt Terapi (2006), Integration and Growth (2014, Amerika), Geştalt Terapi - Bütünleşmek ve Büyümek (2017), Ezbere İlişkilere Ezber Bozan Çözümler (2018) adlı kitapları bulunmaktadır.


NEYE İHTİYACIM VAR? Ceylan Daş Mundi Kitap, 2022 Tür: Psikoloji 256 s.

bottom of page