top of page
  • YouTube
  • IG
  • twitter
  • Facebook
Ara
  • Yazarın fotoğrafıLitera

Canlanabilen oyuncaklara hazır mısınız?

Dünyanın en iyi hikâyecilerinden biri olan J. K. Rowling’in kaleminden, bir çocuğun en sevdiği oyuncağını bulmak için ne kadar ileri gidebileceğine dair, içinizi ısıtacak sürükleyici bir macera.

"Kaybolan şeylerin gittiği bir yer hayal edin,

Sevginin nesneleri hayata döndürdüğü bir yer,

Ve kaybolanların her an bulunabildiği bir yer…

Cesur bir çocuk ve oyuncağı her şeyi değiştirmek üzere…"

Dünyanın en iyi hikâyecilerinden biri olan J. K. Rowling’in kaleminden, bir çocuğun en sevdiği oyuncağını bulmak için ne kadar ileri gidebileceğine dair, içinizi ısıtacak sürükleyici bir macera. Türkiye’de Yapı Kredi Yayınları’ndan çıkan, illüstratör Jim Field’ın göz alıcı resimleriyle “Noel Domuçu ile Jack’in Müthiş Maceraları”, ailedeki herkesin çok seveceği bir klasik olmaya aday.

Domuç yumuşacık havlu kumaştan yapılma minik oyuncak bir domuzdu. Karnında ufacık plastik boncuklar vardı, bu yüzden onu bir yerlere fırlatması çok eğlenceliydi. Pofuduk ayakları gözyaşı damlalarını silmek için birebirdi. Sahibi Jack daha çok küçükken her gece, Domuç’un kulağınıemerek uyuyakalırdı. Jack konuşmaya başladığında “domuz” diyemediğinden “Domuç” dedi ve böylelikle Domuç’a adını vermiş oldu. Bir süre sonra da herkes “Domuç” a kısaca “Dom” demeye başladı.

Jack’in iyi gününde de kötü gününde de Dom hep onun yanında olmuştur. Ta ki bir Noel arifesine dek: Ne yazık ki korkunç bir şey olmuş ve Dom kaybolmuştur. Ama Noel arifesi mucizelerin gerçekleşip kaybolan umutların geri döndüğü, her şeyin canlanabildiği bir gecedir – oyuncakların bile.


Joanne Kathleen "Jo" Rowling veya bilinen adıyla J. K. Rowling, Harry Potter adlı fantastik roman serisinin İngiliz yazarıdır. Kathleen, kendisine verilen bir ad olmamasına rağmen, büyükannesinin onuruna bu adı almıştır.

NOEL DOMUÇU İLE JACK’İN MÜTHİŞ MACERALARI Yazar: J.K. Rowling

YKY Doğan Kardeş, 2021 Resimleyen: Jim Field

Çeviri: Hazel Bilgen Editör: Darmin Hadzibegoviç

Tür: Çocuk Roman / Macera- Fantastik (8-12 Yaş) 320 s.

bottom of page