top of page
  • YouTube
  • IG
  • twitter
  • Facebook
Ara
  • Yazarın fotoğrafıLitera

“Acı çekmeden mutlu olmanın anlamı var mı?”

Hakan Akdoğan’ın Yunus Nadi Roman Ödüllü kitabı Nü Peride, dildeki çok katmanlı yapısı ve kurgusal derinliğiyle yeniden okurlarıyla buluştu.


“Yorgundum, düşünce yorgunuydum. Hep güzel bir müzik duyuyordum pencereme sığan yıldızlara eşlik eden. Sen güneş/ben kardan adam/burnu havuç gözleri kömür/gel artık/havalar ısınınca kardan adamlar ölür.”

Nü Peride, iki ayrı zamanda, benzer mekânlarda gelişen olayları, roman karakterlerini esrarengiz bir şekilde birbirine bağlar. Tutkunun, acının, aykırı aşkların anlatısı olur. Ermeni Ante aşkına ulaşmak için sözcüklerle kazar dehlizini. Necati sevdiğini üzmemek için bir elma ağacının dalında bırakır bacaklarını. Farklı zamanlarda hikâyeleri kesişen roman karakterlerinin yaşadıkları akıllara şu soruyu getirir: “Acı çekmeden mutlu olmanın anlamı var mı?”


16 Nisan 1971'de Ankara'da doğan Hakan Akdoğan, Ankara Yükseliş Koleji'nden sonra Hacettepe Üniversitesi İngiliz Dil Bilimi'ni bitirdi. Uludağ Üniversitesi'nde felsefe ve sosyoloji alanında çalışmalar yaptıktan sonra başladığı Anadolu Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümü'nü tamamlamak üzeredir.


Dil Derneği Bursa Temsilciliği görevini sürdüren yazar, Pen Uluslararası Yazarlar Derneği ve Edebiyatçılar Derneği üyesidir.


Çeşitli yerel radyo ve televizyon kanallarında programlar hazırlayan Akdoğan, N'den adlı düşünce ve edebiyat dergisinin genel yayın yönetmenliğini sürdürmekte, Çağdaş Türk Dili başta olmak üzere birçok dergi ve gazete için yazılar yazmaktadır.


2004 yılından bu yana Yaratıcı Yazarlık Atölyesi'ni sürdürmektedir. Bu atölyede yaklaşık dört yüz öğrenciyle çalışmış ve öğrencilerinin ulusal çapta 10'dan fazla eseri yayınlanmıştır.


Nü Peride ile 1998 Yunus Nadi Roman Ödülü'nü kazanan yazarın diğer eserleri Gölge Yaşatan, İlişmek ve Struma, Karanlıkta Bir Ninni'dir. Eserleri Doğan Kitap tarafından yayınlanan yazarın çeşitli öykü ve oyun çalışmaları da bulunmaktadır.


NÜ PERİDE

Hakan Akdoğan

Eksik Parça Yayınları, 2022

Editör: Demet Çaltepe

120 s.

bottom of page