top of page
  • YouTube
  • IG
  • twitter
  • Facebook
Ara
  • Yazarın fotoğrafıLitera

Remzi Karabulut’tan Mail-sergi!

Yazar ve ressam Remzi Karabulut yeni resimlerinden oluşan bir sergiyi mail yoluyla dijital ortama taşıdı.


Kadınlar Gülmemeli, Acı Gösteri gibi öyküleri, Öyküden Çıktım Yola, Kısa Film Öyküleri gibi derlemeleriyle sevilen yazar aynı zamanda 1993 yılından beri sergiler açan bir ressam. Yetmişli yılların ortalarından beri Tarsus’ta yaşayan Karabulut yeni sergisini internette, mail üzerinden açtı. Pandeminin yarattığı sosyal kısıtlamaların dayattığı engelleri aşmak ve sanatın insanla arasındaki mesafenin uzamasına karşı koymak amacıyla soyut resimlerden oluşan on parçalık sergisini mail yoluyla edebiyat ve resim dostlarına gönderdi. Sergisine “Zor Zamanlarda Resim Yapmak” adını veren Remzi Karabulut’u eserlerini görmek için lütfen galeriyi ziyaret edin.





Remzi Karabulut kimdir?


Remzi Karabulut 1963 yılında Sarıkamış’ta doğdu. Yazar, ressam. Okuduğu metinlerin etkisinde kalarak yaptığı soyut resimlerle sergiler açtı. Yazıları Varlık, Notos, kitap-lık, Sözcükler, Çağdaş Türk Dili, Evrensel Kültür, Dünyanın Öyküsü, Can Öykü Gazetesi, Sarnıç ve Aratos gibi dergilerde yayımlandı. 1975 yılından bu yana Tarsus'ta yaşamaktadır.



Kitapları:


- Hep Doğruyu Söyleyen Yalanım Ben, Kültür Bakanlığı Yayınları - Kadınlar Gülmemeli, Can Yayınları - Acı Gösteri, Sel Yayıncılık - Kan Kireç ve Lizbon, Granada Kitap - Kayıp Martı, Hayy Kitap - Ferit Edgü'yü Okumak/Hakkâri'de Beşinci Mevsim, Palto Yayınevi - Öyküden Çıktım Yola, Aylak Adam Yayınları - Kaytansızlar, Sola Yayınları - 34 Yazardan Kısa Film Öyküleri, Seyyah Kitap - Köksüzler, Paris Yayınları

bottom of page