top of page
  • YouTube
  • IG
  • twitter
  • Facebook
Ara
  • Yazarın fotoğrafıLitera

Nahid Sırrı Örik'in iki kitabı çıktı

İnsan ruhunun inceliklerine nüfuz eden üslubuyla 20. yüzyıl edebiyatının önde gelen yazarlarından Nahid Sırrı Örik'in iki kitabı çıktı!


RESİM YAZILARI

Nahid Sırrı Örik, Sultan Hamid Düşerken ve Kıskanmak gibi edebiyatımızın büyük klasikleri arasında sayılan kurmaca eserlerinin yanı sıra eleştiri, deneme, inceleme türlerinde de çok sayıda metin kalem aldı. Gazete ve dergilerde yayımlanan bu yazılar sinemadan edebiyata, kent tarihinden sanatın farklı dallarına pek çok konuda keskin gözlemler, özgün değerlendirmeler içerir.


Resim Yazıları’nda Nahid Sırrı’nın 1928-1952 yılları arasında çıkmış olan resim sanatı üzerine yazıları yer alıyor. Dönemin sanat ortamına dair tanıklıklar, resim sanatının gelişimi, devletin üstlenmesi gereken rol, müzecilik, resim tarihinin nasıl yazılabileceğine ilişkin öneriler… Literatüre büyük katkı sağlayacak, yaratıcı yaklaşımlar içeren bu yazılar, Bahriye Çeri’nin sunuşuyla ilk kez kitaplaşıyor!


ESKİ ZAMAN KADINLARI

ARASINDA

İnsan ruhunun inceliklerine nüfuz eden üslubuyla 20. yüzyıl edebiyatının en önde gelen yazarlarından Nahid Sırrı Örik, Eski Zaman Kadınları Arasında’da, ailesindeki üç kuşak kadınları ve onların hayatına ortak olmuş yakınlarını anlatır. Tarih, roman, hatıra arasında gezinen bu anlatıda Örik; gençlikleri, evlilikleri, ayrılıkları, hayal kırıklıkları, korkuları ve sevinçleriyle kadınlar arasında yıllar boyu aktarılan çok parçalı uzun bir hikâyeyi, içeriden bir bakışla yazıya döker.


Eski Zaman Kadınları Arasında, aynı zamanda, 1800’lü yıllardan 1900’lü yılların başlarına kadar hem bir ailenin hem de toplumun dönüşümüne dair, Sevim Burak’ın tabiriyle “Bir hazine! Bir define!”dir. Bu define, titiz bir çalışma ve Selim İleri’nin sunuşuyla okurla buluşuyor.

bottom of page