top of page
  • YouTube
  • IG
  • twitter
  • Facebook
Ara
  • Yazarın fotoğrafıLitera

Daha güzel, daha zengin, daha güçlü

Frances Cha’nın çarpıcı ilk romanı Sendeki Yüz Bende Olsa, Güney Kore toplumundaki estetik cerrahi ve güzellik saplantısına benzersiz bir pencereden bakıyor.

Daha güzel, daha zengin, daha güçlü – göz kamaştırıcı Seul’de sadece mükemmel olanlar yükseliyor. Kusursuz yüzüyle Kyuri, her gece seçkin localarda güçlü işadamlarını eğlendiriyor. Gelecek vadeden bir sanatçı olan Miho, istemeden de olsa kendisini süper zengin seçkinler arasında buluyor. Ergenliğinden beri dilsiz olan Ara, K-pop dünyasının ışıltısına saklanmaya çalışıyor. Yeni evli Wonna, baskılar ve beklentilerle dolu hayatından bir çıkış yolu arıyor. Bu dört genç kadın, Gangnam’ın parlak cephelerinin ardındaki acımasız hiyerarşilerde hayatta kalmaya çalışıyor.


Frances Cha, Time Magazine, NPR, BBC ve Esquire gibi yayınlar tarafından Yılın En İyi Kitapları arasında gösterilen ve 11 dile çevrilen If I Had Your Face adlı romanın yazarıdır. Minnesota'da doğdu, 4 yaşında Teksas'a, 8 yaşında Hong Kong'a ve 11 yaşında Güney Kore'ye taşındı. MFA'sını Columbia Üniversitesi'nden aldı ve burada Dekanlık Bursu aldı. Samsung Ekonomik Araştırma Enstitüsü'nün Seul'deki iş dergisinde yönetici editör yardımcısı olarak ve Seul ve Hong Kong'da CNN'de seyahat ve kültür editörü olarak çalıştı. Ewha Women's University'de medya çalışmaları ve Yonsei University'de yaratıcı yazarlık dersleri verdi. Columbia Üniversitesi MFA programında kurgu atölyesi dersleri veriyor. Çocuk kitabı The Goblin Twins, Crown Books for Young Readers'tan (Penguin Random House) Eylül 2023'te çıkacak. Zamanını New York ve Seul arasında bölüştürüyor.

2021 DYLAN THOMAS ÖDÜLÜ ADAYI


SENDEKİ YÜZ BENDE OLSA

Frances Cha

İthaki Yayınları, 2023

Çeviri: Türkan Çolak

280 s.

bottom of page