top of page
  • YouTube
  • IG
  • twitter
  • Facebook
Ara
  • Yazarın fotoğrafıLitera

YKY’de Çocuklar İçin Okuma Saati Etkinliği

Yapı Kredi Kültür Sanat Yayıncılık sanatseverleri sanat ve edebiyatla sanal dünyada buluşturmaya devam ediyor. İnternet üzerinden canlı yayınlanacak etkinliklerde Çiğdem Odabaşı’nın yarı yıl tatilindeki çocuklara özel hazırladığı iki etkinlik var.

Yapı Kredi Kültür Sanat Yayıncılık’ın düzenlediği etkinlikler kapsamında, şubatın ilk haftasonunda yaratıcı okuma ve drama eğitmeni Çiğdem Odabaşı, YKY'nin Doğan Kardeş kitaplığından seçtiği iki kitaptan yola çıkarak hazırladığı yaratıcı oyunlarla çocukların kendi hikâyelerini tasarlamasına yardımcı olacak.

Etkinliğin ilk ayağı 6 Şubat’ta

2021 Cumartesi, saat 11.00’de başlayacak ilk etkinlikte Odabaşı, yarı yıl tatilinde çocuklara, kitaplarla keyifli bir başlangıç yapmaya davet ediyor. Kitapların içindeki hikâyelerden yola çıkarak oluşturulan yaratıcı oyunlarla, çocuklar kendi hikâyelerini tasarlıyorlar.

Minik Uzaylı işini çok ciddiye alan bir yıldız parlatıcısıydı. Çok sıkı çalışır, mola bile vermezdi. Derken bir gece yıldızlar sönüverdi. Uzaylı dostumuz bu sorunu çözmek zorunda ama tek başına olmaz.

Çiğdem Odabaşı yeni yıla özel olarak hazırladığı bu atölye çalışmasında, YKY'nin Doğan Kardeş kitaplığından seçtiği Yıldızların Söndüğü Gece kitabını çocuklar için yaratıcı bir oyunla buluşturuyor.

Herkesin katılımına açık ve ücretsiz olarak düzenlenecek etkinliğe kuru boya kalemleri ve renkli kağıtlarla ve buraya tıklayarak Yapı Kredi Kültür Sanat’ın YouTube kanalı üzerinden katılabilirsiniz.

İkinci Etkinlik Pazar Günü

7 Şubat Pazar günü saat 11.00’da düzenlenecek etkinlikte ise Çiğdem Odabaşı’nın YKY'nin Doğan Kardeş kitaplığından seçtiği Mutluluk Hediyesi kitabı çocuklar için yaratıcı bir oyunla buluşacak.

“Hadi beni de gezdir rüyanda…”

Büyükannesi rüyasında ne gördüğünü sorunca küçük kız rüyasını unuttuğunu fark eder. Büyükannesinin rüyaları çok sevdiğini bildiğinden onu üzmek istemez ve başlar hayal ettiği rüyasını anlatmaya…Hayaller ve rüyalar bir olursa olağanüstü bir maceraya dönüşür uykular günün sonunda.

Herkesin katılımına açık ve ücretsiz olarak düzenlenecek bu etkinliğe de kuru boya kalemleri ve renkli kağıtlarla ve buraya tıklayarak Yapı Kredi Kültür Sanat’ın YouTube kanalı üzerinden katılabilirsiniz.






bottom of page