top of page
  • YouTube
  • IG
  • twitter
  • Facebook
Ara
  • Yazarın fotoğrafıLitera

2023 İlk Gençlik Romanı Yarışması "Korkuyu Tanımak"

Bilgiyolu Kültür Yayınları tarafından düzenlenen 2022-2023 İlk Gençlik Romanı Yarışması başvuruları başladı. Eserlerin son gönderim tarihi 15 Mayıs 2023.

Korku, her canlının doğal olarak dışa vurduğu içgüdüsel bir davranış (tepki) biçimidir. Tarih boyunca her canlı kendi korkularını ortadan kaldıracak güvenli bir yaşam alanı bulmaya, burada kendi geleceğini kurmaya çalışmıştır. Onun için beslenme, barınma ve güvenlik önemlidir. Birinin eksik olması ya da olma ihtimali bile korku iklimini tetikler.


İnsanın da doğal canlı korkularının yanı sıra kendine özgü sosyal, psikolojik, yaşamsal korkuları vardır. Bu onun bilinç taşımasının sonucudur ve önemlidir.


Korku romanı dediğimizde salt okuru korkutan harcıalem bir metinden söz etmiyoruz. İnsana, özelinde ergen ve gence ilişkin korkuları, onların anlamaya çalıştığı, korkuyla yaklaştığı dış dünyayı, geleceği, umut ya da umutsuzluklarını, ütopyalarını, distopyalarını yansıtan estetik metinler alanda var olan boşluğu dolduracak ve edebiyat alanımız zenginleşecektir. Yazarlarımızı ve alana ilgi duyan arkadaşlarımızı bu yarışmaya davet etmekten mutluluk duyuyoruz.

Korku Romanı Jürisi

Prof. Dr. Cemal Sakallı (Mersin Üniversitesi) Dr. Büşra Yaman (Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi) Beril Tetik (Yazar) Demokan Atasoy (Yazar) Prof. Dr. Necdet Neydim (Proje Koordinatörü)


Dosyaların Gönderileceği Adres:

Karlıktepe Mah. Soğanlık Cad.

No:51, Bilgiyolu, 34880 Kartal/İstanbul


1.lik Ödülü

9.000 TL


2.lik Ödülü

7.000 TL


3.lük Ödülü

6.000 TL


Mansiyon: 3.000 TL

( Mansiyon Kontenjan: 2 kişi )

Hedef Kitlesi: 12+

Tür: Korku

Son Gönderim Tarihi: 15 Mayıs 2023




bottom of page