top of page
  • YouTube
  • IG
  • twitter
  • Facebook
Ara
  • Yazarın fotoğrafıLitera

Aklımızı Yitirdiğimiz Gün - Javier Castillo


24 Aralık, Boston şehir merkezi. Bir kadının gövdesinden ayrılmış başını elinde taşıyan çırılçıplak bir adam. Ve gölgelerin arasından gün ışığına çıkan kanlar içindeki silueti...


Bu korkunç sahnenin başrolündeki şüpheli, psikolojik analiz için psikiyatri kliniğine nakledilir. Analizi yapacak olan FBI ajanı Stella Hyden ile kliniğin müdürü Doktor Jenkis, hayatları boyunca bu anı beklediklerinden habersizlerdir. Akli dengesinin yerinde olmadığı düşünülen şüpheli onların aklını sınayacak ve yalan söylediğini düşünenleri gerçeklerle bir bir yüzleştirecektir. Ajan Hyden ve Doktor Jenkins, kendilerini, hayatlarını tehlikeye atacak ve akıl sağlıklarını uçurumun kıyısına taşıyacak bir soruşturmanın ortasında bulurlar. Kader onları seçmiştir ve gösteri vakti gelmiştir!


Yazar Hakkında:


Kendisini bir hikâye anlatıcısı olarak tanımlayan Javier Castillo, finans bölümü mezunu. Bir yandan da yazmak yaşamının ayrılmaz parçası. Kısa öyküler yazarak başladığı yazarlık kariyerini son zamanlarda roman yazarak sürdürüyor.


2014 yılında, başlangıçta bir internet platformu üzerinden yayınlanan Aklımızı Yitirdiğimiz Gün, Castillo’nun ilk romanı. Castillo, bu durumu şöyle açıklıyor: “Kitabı bitirdiğim gün dört kopya bastım ve bunları dört büyük yayıncıya gönderdim, ancak yanıtlarını beklemek istemedim ve aynı gece Kindle Direct Publishing’e yükledim.”


Platformda beğeni toplayan roman, 2016’da bir kitap olarak yayımlandı ve İspanya’da çoksatanlar listesine girdi. Castillo, ülkesinde aynı zamanda televizyon uyarlaması işleriyle de ünlü bir yazar.






AKLIMIZI YİTİRDİĞİMİZ GÜN

Javier Castillo

Çeviren: Nilüfer Demirbaş

Epsilon Yayınevi, 320 s.

İstanbul, 2021.



bottom of page