top of page
  • YouTube
  • IG
  • twitter
  • Facebook
Ara
  • Yazarın fotoğrafıLitera

Başlangıçta, İstanbul 19380-20200

LiteraHaber Cem İleri'nin, Sarkis'in yapıtlarını, pratiğinde önem taşıyan kavramları ve tanıklıklarını, edebiyat, felsefe ve müzikle harmanlayan metnine, sanatçının yapıtlarının fotoğrafları ve alıntılar eşlik ediyor. 


Dirimart’ın sanat yayıncılığı kapsamlı bir Sarkis monografisiyle devam ediyor. Metnini Cem İleri’nin kaleme aldığı, Ayşe Orhun Gültekin editörlüğünde hazırlanan, tasarımını Bülent Erkmen’in üstlendiği kitap Sarkis’in ağırlıklı olarak İstanbul’da ve Türkiye’nin birkaç diğer şehrinde açtığı sergileri ve ürettiği işleri bir araya getiriyor.


Cem İleri'nin, Sarkis'in yapıtlarını, pratiğinde önem taşıyan kavramları ve tanıklıklarını, edebiyat, felsefe ve müzikle harmanlayan metnine, sanatçının yapıtlarının fotoğrafları ve alıntılar eşlik ediyor. 


Türkiye sanat ortamı için bir kırılma anı, dahası bir milat kabul edilen Çaylak Sokak sergisinden sonra İstanbul’da daha sık sergi açan, etkinliklere katılan ve tartışmaların merkezinde yer alan Sarkis'in bugüne kadar ödün vermeden sürdürdüğü sanat mücadelesini belgeleyen kitabın tanıtımı Sarkis, Norgunk, Cem İleri ve Bülent Erkmen'in katılımıyla 8 Kasım Pazar günü saat 16:00'da Zoom üzerinden gerçekleştirilecek.

bottom of page