top of page
  • YouTube
  • IG
  • twitter
  • Facebook
Ara
  • Yazarın fotoğrafıLitera

"Ne bilim ama!"

Instagram’ın kapsamlı bilim hesaplarından Bilimin Ucunda, şimdi raflarda.

"Dünya’nın deli dolu geçmişinde kartopuna döndüğü, volkanlarla cayır cayır yandığı ve bahtsız tiranlar dinozorların makus talihlerine yenildiği zamanlara yolculuk edeceğiz. Depremlerin yerkabuğunu nasıl şekillendirdiğine bakıp faylarla örülü ülkemizin  hareketli jeolojik geçmişine ışık tutacağız: fay anasını be! 


Canlılık ve türleşme konusuna bir ucu Bağcılar, diğer ucu Natal, Brezilya’dan gireceğiz. Dünya’nın ve canlıların nasıl bir etkileşim içinde değiştiğini, Everest’in zirvesinde deniz kabukları arayarak hep birlikte göreceğiz."


Dr. Ömer Kamacı İstanbul’da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Lisans ve yüksek lisans derecelerini Kocaeli Üniversitesi Jeoloji Mühendisliği’nden alarak doktora çalışması için İTÜ Jeoloji Mühendisliği’ne başladı. Bu sürede araştırma görevliliği de yapan Kamacı’nın doktora çalışması TÜBİTAK 1001 ve TÜBİTAK 2214A burslarınca desteklendi. Doktora sürecinde ABD’de bulunan Cincinnati Üniversitesi’nde petroloji ve termodinamik, Kentucky Üniversitesi’nde mineral kimyası çalışmaları yaptı. Doktora çalışması, 2021 yılında İTÜ Doktora Özel Ödülü’ne layık görüldü. Kamacı, çalışmalarını İTÜ Avrasya Yerbilimleri Enstitüsü’nde öğretim üyesi olarak sürdürmektedir. Aynı zamanda popüler bilim paylaşımları yapan Bilimin Ucunda isimli Instagram hesabının kurucusudur. Evli ve iki çocuk babasıdır.


BİLİMİN UCUNDA

Dr. Ömer Kamacı

Alfa Yayınları, 2023

216 s.

bottom of page