top of page
  • YouTube
  • IG
  • twitter
  • Facebook
Ara
  • Yazarın fotoğrafıLitera

Kristal Kelepçe Ödülleri sahiplerini buldu

Türkiye Polisiye Yazarlar Birliği, Dilruba Yıldız’ı Avcının Son Gecesi adlı romanıyla En İyi İlk Roman Ödülü'ne layık gördü.

Türkiye Polisiye Yazarlar Birliği tarafından verilen Kristal Kelepçe polisiye edebiyat ödüllerinin üçüncüsü Beyoğlu Pera Sineması’nda düzenlendi. 2021 yılı Kristal Kelepçe ödüllerinde bu yıl, Büyük Usta kategorisinde Osman Aysu, En İyi Polisiye Roman kategorisinde Çaylak romanı ile Nihal Orhan ve En İyi İlk Roman kategorisinde Avcının Son Gecesi adlı romanı ile Dilruba Yıldız ödüle layık görüldü.


Kitabı yazmaya başladığı günden bu yana Türkiye Polisiye Yazarlar Birliği’ni takip ettiğini belirten Dilruba Yıldız, ödülle ilgili şöyle konuştu: “Uzun süredir, kitabı yazmaya başladığım andan itibaren yarışmaya katılmak vardı aklımda. Çok prestijli ve kıymetli bir ödül hem polisiye edebiyat hem de yazarlar açısından. Ben çok mutlu ve heyecanlıyım bu yüzden ve bu heyecanı kariyerim boyunca taşıyacağım. Adımın Kristal Kelepçe ile anılacak olması gurur verecek.”


Dilruba Yıldız, 6 Aralık 1999 yılında Üsküdar’da doğdu. 2016 yılında Üsküdar ilçesinde düzenlenen liseler arası kompozisyon yarışmasında 1.lik elde etti. 2016-2017 yılları arasında Yazarlık Atölyesi ve Editörlük Atölyesi dersleri aldı. Acemi adlı edebiyat dergisinde hikayeler yazdı. 2017 yılında Vefa Lisesi’nin düzenlemiş olduğu liseler arası Reşat Nuri Güntekin öykü yarışmasında İstanbul 1.si oldu. Aralık 2017’de ilk romanı olan polisiye türündeki Karlı Küller isimli kitabı yayınlandı. 2019 yılında Türkiye genelinde düzenlenen Sefer Ekşi Kültür ve Sanat Ödülleri kapsamındaki hikâye yarışmasında 1. oldu. 2020 yılında Başkent İletişim Akademisinden Diksiyon ve Topluluk Önünde Konuşma eğitimleri aldı. Şu anda İstanbul Medeniyet Üniversitesinde İngilizce Tarih bölümünde, 1. Sınıfta okumakta ve İstanbul İşletme Enstitüsünden Senaryo Atölyesi dersleri almaktadır. Aynı zamanda Şile Bölgenin Sesi gazetesinde köşe yazarlığı, Acemi edebiyat dergisinde editörlük yapmaktadır.


AVCININ SON GECESİ

Dilruba Yıldız

Portakal Kitap, 2021

336 s.

bottom of page