top of page
  • YouTube
  • IG
  • twitter
  • Facebook
Ara
  • Yazarın fotoğrafıLitera

Kasım ayının konuğu Sema Kaygusuz'un Barbarın Kahkahası

Kultura Litera Kitap Kulübü’nün Kasım toplantısı zoom üzerinden canlı olarak 24 Kasım Çarşamba günü Türkiye saatiyle 19.30’da başlayacak. Tek yapmanız gereken ayın kitabını okumak ve sitemiz aracılığıyla kitap kulübümüze kaydolmak.


KulturALiterA Kitap Kulübü, Kasım ayında, Şule Tüzül'ün moderatörlüğünde sekizinci toplantısını gerçekleştiriyor.


"İlk toplantımızdan beri bizi yalnız bırakmayan katılımcılarımız kadar her toplantıda aramıza yeni katılan edebiyatseverler ile birlikte keyifli ve nitelikli bir edebiyat yolculuğunun içinde bulduk kendimizi. Amacımız böyle bir yolculuktu açıkçası, KulturALiterA olarak çok mutluyuz, varlıkları ve paylaşımları ile bu yolculuğu var eden tüm katılımcılarımıza teşekkür ederiz.

Kasım ayı kitabımız Sema Kaygusuz’un Barbarın Kahkahası isimli romanı.

Barbarın Kahkahası’nda bir motelin sıradan ve gündelik yaşantısına konuk olurken, bir bakmışız kendimizi bir ülkenin gerçekleri ile yüzleşirken buluveriyoruz. Bu nedenle bu motelde geçen her şey aslında çok tanıdık. Okur olarak bizi kitabın içine sürükleyen ve son satırına kadar heyecan ve merakımızı taze tutan ise, o harika dil ve üslubu ile, tüm olaylara bir de Sema Kaygusuz’un penceresinden bakabilmek.


Sema Kaygusuz 2009 yılında kendisi ile yapılan bir söyleşide bir soruya şöyle yanıt vermiş: “Açıkça söylüyorum: Ben bir okur için değil, okura yazıyorum. O bağlantı zaman içinde kurulacaktır. Zaman uzun ve derinlikli bir şey, şimdiden onu değerlendiremeyiz. İyimserler cehenneminde yaşayan biri olarak hiç özgüveni yitirmeden, kendi okuruma, bağlı olduğum sülaleye, içinde bulunduğum kabileye yazmaya devam ediyorum.” Biz de o kabileyi Kasım toplantımıza bekliyoruz."


KulturaLitera Kitap Kulübü herkese açık ve ÜCRETSİZ.


Kultura Litera Kitap Kulübü’nün bu toplantısı zoom üzerinden canlı olarak 24 Kasım Çarşamba günü Türkiye saatiyle 19.30’da başlayacak. Tek yapmanız gereken ayın kitabını okumak ve sitemiz aracılığıyla kitap kulübüne www.kulturalitera.com adresinden kaydolmak.


Sema Kaygusuz, Türk yazar. Hikâye ve roman türünde eser vermektedir. Gazi Üniversitesi İletişim Fakültesi'nin halkla ilişkiler ve tanıtım bölümünden 1994 yılında mezun oldu. Öğrencilik yıllarında radyo oyunu, koreografi ve tiyatro ile ilgilendi.

bottom of page