top of page
  • YouTube
  • IG
  • twitter
  • Facebook
Ara
  • Yazarın fotoğrafıLitera

Mevsimlerden yazdı, kıştı, ilkbahardı, bir de sonbahar. Saatlerden meçhul.

Meskûn Zaman’da Raşel Meseri usta kalemiyle 60 yıllık bir cümlenin altını çiziyor.

Sonsuzluğun içinde sıkışıp kalsalar da dostluk neşesiyle ışıldayan Makbule ve Zimbul. Uyuyanların rüyasına gölge gibi süzülen iki küçük kadın. Sokaklarda, sahilde çatılarda dolaşıyor; dünde, bugünde, yarında geziyorlar. İzmir Karataş Yahudi mahallesinde başlayan yolculuklarında zamanı katetmiş, yeryüzündeki izlerini arıyorlar. Göçler, sürgünler, ölümler, sevdalar, ayrılıklar gördüler.


Gidenlerin ardında bıraktığı boşluğu gördüler, yasemin toplayan ellerin zamanın hiçbir yerinden tutamadığını gördüler. Ne oldu da Madam Anita’nın radyosundaki şarkı sustu? Komşulara ne oldu? Madam Sara’nın balkonundan silkelediği kilimden, sır sır, acı acı dökülen renkler neden soldu? Dario Moreno’ya dair şehir efsaneleri ne zaman unutuldu?


İzmir’de doğdu. Ege Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Sinema Televizyon bölümünü bitirdi. Yazmış olduğu birçok çocuk kitabı, roman ve tiyatro oyununun yanı sıra, resim yaptı, çeşitli belgesel ve kısa filmlere imza attı. Pen Parkta isimli çocuk kitabı Türkiye’de üç, Hollanda’da iki dilli olarak yayımlandı. 2018 yılında Amsterdam’daki “Sıkıntının Politikası” başlıklı karma sergiye katıldı.Halen İzmir’de yaşıyor, yazmaya ve resim yapmaya devam ediyor.


MESKUN ZAMAN

Raşel Meseri

Alfa Yayınları, 2022

Tür: Roman

220 s.

bottom of page