top of page
  • YouTube
  • IG
  • twitter
  • Facebook
Ara
  • Yazarın fotoğrafıLitera

Milliyet Sanat Ağustos 2022 sayısı çıktı!

Dikkat çekici röportajlar, yazılar ve haberlerle dolu Milliyet Sanat’ın Ağustos 2022 sayısı, sanatın tüm dallarına uzanan heyecan verici içeriğiyle okurlarla buluştu!


“Bullet Train/Suikast Treni”yle Brad Pitt’i kapağa taşıyan dergide Cumhuriyet’in 100. yılına denk gelen 50. yılını, yeni şarkılar ve Türkiye’nin her köşesinde vereceği konserlerle kutlamaya hazırlanan Nükhet Duru’nun röportajı; Jonathan Monaghan’ın Türkiye’deki ilk kişisel sergisi “Şaşaa”; Beyoncé’un altı yıl aradan sonra çıkardığı “Renaissance” albümü; kendi hikâyelerini yazan ve oynayan kadın tiyatrocularla söyleşi; Cengiz Aytmatov’un çocukluğunu anlattığı otobiyografik kitabı ve çok daha fazlası okurları bekliyor.

Milliyet Sanat Ağustos 2022 sayısının kapağına, bu ay vizyona giren “Bullet Train/Suikast Treni”nde karşımıza talihsiz bir suikastçı olarak çıkan ve filmin neredeyse hiçbir sahnesinde dublör kullanmayan Brad Pitt’i taşıyor. Sevin Okyay, Pitt’in sinema yolculuğunu anlatırken, Burçin S. Yalçın ise kapağa konu olan film hakkında bir değerlendirme kaleme alıyor. Sinema sayfaları ayrıca, Sandra Bullock’un sinema hayatını ve “Nope/Hayır” ile beyazperdeye konuk olan, günümüz korku sinemasının en önemli isimlerinden Jordan Peele’in korku türüyle ilişkisini ve türe getirdiği yenilikleri okuyucuya aktarıyor.


Asu Maro Ayın Söyleşisi’nde; sesi, yorumu, sahne performansıyla neredeyse yarım asırdır müziğimizde son derece kendine has bir yerin sahibi olan Nükhet Duru ile sohbet ediyor.


Derginin plastik sanat sayfaları, dünyanın en önemli sanat etkinlikleri arasında yer alan Documenta’nın 15. edisyonuna yer veriyor. Ayrıca Murat Germen’in, Anadolu’nun en iyi korunmuş antik kentlerinden Sagalassos’tan ilham alan yeni fotoğraf sergisi; İsmail Acar’ın 300 adet limitli “Kaftan” projesini Trendyol Sanat’ta hayata geçirmesi hakkında verdiği röportaj; koleksiyoner Agah Uğur ile söyleşi; Amerikalı sanatçı Jonathan Monaghan’ın, dijital çağın geleceği nasıl şekillendireceğine dair endişeleri gözler önüne serdiği Türkiye’deki ilk kişisel sergisi “Şaşaa” ve Ahmet Doğu İpek’in Arter’deki “Başımızda Siyahtan Bir Hâle” sergisi yer alıyor.