top of page
  • YouTube
  • IG
  • twitter
  • Facebook
Ara
  • Yazarın fotoğrafıLitera

ON SORU: Jehan Barbur

Litera, ON SORU sormayı sürdürüyor. Bu kez konuğumuz müzisyen, şair ve yazar Jehan Barbur.


1. Neler yapıyorsunuz?

Yazdan beri takı yapıyorum. Ayrıca uzun süredir ilgilendiğim bir şifalanma yolu olan Psych-K yi birçok insanla birlikte yoğun bir şekilde çalışıyorum. Yeni bir single çıkardım. İkincisi de hazır. Son dokunuşlarıyla uğraşmaktayım.

2. En son hangi kitabı okudunuz?

Peyami Safa “Yalnızız”

3. En son ne zaman kitap hediye ettiniz? Kime?


Sevgilime geçen ay kitap hediye ettim

4. Keşke hiç okumamış olsaydım, böylece ilk kez okumanın mutluluğunu yaşayabilirdim dediğiniz bir kitap var mı? Hangisi?


Ahmet Hamdi Tanpınar: Saatleri Ayarlama Enstitüsü

5. Edebiyat mı kurgudışı mı?

Edebiyat

6. Bir kitabın içine girme imkanınız olsa bu hangi kitap olurdu?

Matmazel Noraliya’nın Koltuğu

7. Hangi kitabı yazmış olmak isterdiniz?

Çürümenin Kitabı - Cioran

8. Edebiyat uyarlamalarına (Film, dizi, oyun, resim, müzik) nasıl bakıyorsunuz? Uyarlansa ne güzel olur dediğiniz bir eser var mı?


Bire bir benzeşlik aramadığımdan ben uyarlamaları severim. Murathan Mungan’ın Üç Aynalı Kırk Oda ya da en son okuduğum Yalnızız romanını izlemek isterdim.

9. Yaşasaydı da daha çok kitap yazabilseydi dediğiniz yazar kim?


Oğuz Atay

10. Bu soruları başka kime soralım? Kimin cevaplarını merak ederdiniz?

İbrahim Tatlıses


 

JEHAN BARBUR


12 Nisan 1980 yılında doğan Jehan Barbur, Ankara Bilkent Üniversitesi Amerikan Kültürü ve Edebiyatı bölümünden mezun olmuştur. 2009 yılında prodüktörlüğünü üstlendiği ilk albümü ‘UYAN’, ADA Müzik etiketiyle raflarda yerini almıştır. 2010 yılında ikinci albümü ‘HAYAT’, 2012 yılında üçüncü albümü ‘SARI’, 2014 yılında Sinan Kaynakçı ile düet yaptıkları ilk single çalışması ‘KENDİNE ZAMAN VER’ ve aynı yıl içinde çıkardığı dördüncü solo albümü “SİZLER HİÇ YOKKEN” yine ADA Müzikten çıkmıştır. Albümlerinde ortak çalışmalar bulunmasına rağmen, çoğunlukla kendi söz ve bestelerine yer veren Jehan Barbur, tüm albümlerinin prodüktörlüğünü de üstlenmiştir. 2009’da çıkardığı ilk albümünden itibaren, bir hikaye anlatıcısı olarak, çağdaş kadın ozan geleneğini sürdürme gayretinde olup, müzik dünyasında kendine özgü bir yer edinmiştir.





bottom of page