top of page
  • YouTube
  • IG
  • twitter
  • Facebook
Ara
  • Yazarın fotoğrafıLitera

ON SORU: Merve Şen

ON SORU'nun onuncu konuğu genç ve başarılı oyuncu Merve Şen. Şen'le, yine adetimiz olduğu üzere kitapları ve hayalleri konuştuk.


1. Neler yapıyorsunuz?

Ordu'da çekimleri süren ve ulusal kanalda yayınlanan bir dizide oynuyorum. Zamanımın büyük bir bölümünü alıyor. Kalan zamanımda; pilates yapıyorum. En düzenli yapmaya gayret ettiğim şey olabilir bu asosyal zamanımızda. Bir süredir geri kalan vakitlerimde de Almanca öğreniyorum.

2. En son hangi kitabı okudunuz?

En son, Yalçın Tosun - Mesafenin Şiddeti okudum

3. En son ne zaman kitap hediye ettiniz? Kime?

Geçen hafta çok sevdiğim bi arkadaşıma doğum günü hediyesi olarak Orhan Pamuk-Kafamda Bir Tuhaflık hediye ettim. Daha önce Orhan Pamuk okumadığı için bir ilk olsun istedim.

4. Keşke hiç okumamış olsaydım, böylece ilk kez okumanın mutluluğunu yaşayabilirdim dediğiniz bir kitap var mı? Hangisi?

Suç ve Ceza

5. Edebiyat mı kurgudışı mı?

Edebiyat.

6. Bir kitabın içine girme imkanınız olsa bu hangi kitap olurdu?

Bir kitabın içine girmiş olsaydım bu kesinlikle; Ökkeş Denizde olurdu. Çocukken okuduğumda bana haşlanmış yumurtayı sevdiren kitap. :)

7. Hangi kitabı yazmış olmak isterdiniz?


Uzun bir süre düşündüm ama net şu kitap diyemiyorum maalesef. Sanırım cevabım bir tür olacak: Polisiye bir kitap yazmak isterdim.

8. Edebiyat uyarlamalarına (Film, dizi, oyun, resim, müzik) nasıl bakıyorsunuz? Uyarlansa ne güzel olur dediğiniz bir eser var mı?

Uyarlamaları değerli buluyorum. Bir yazarın gözünden okuduğumuz kitapların bizim referanslarımızdaki etkisiyle, yönetmenin de bakış açısı işin içine girdiğinde daha da etkileyici olabiliyor. Bazen...

9. Yaşasaydı da daha çok kitap yazabilseydi dediğiniz yazar kim?

Sabahattin Ali.

10. Bu soruları başka kime soralım? Kimin cevaplarını merak ederdiniz?

Bu soruları kitap sever biri olan Uğur Demirpehlivan'a da sorun isterim.

 

MERVE ŞEN

Tiyatro ve dizi oyuncusu. 11 Temmuz 1990 tarihinde İstanbul Bakırköy'de dünyaya geldi. Haliç Üniversitesi Konservatuvar Tiyatro Bölümünden mezun olduktan (2015) sonra şan dersleri aldı. 2008 yılından bu yana çeşitli tiyatrolarda oyuncu ve yazar olarak yer aldı. 2013'te Santral Kumpanya tiyatro grubunun kurucularından biri olarak, dijital mecrada da oyunculuğa ve yazarlığa başladı. BKM Mutfak sahnesinde yaklaşık 1 yıl sahne aldı. Şu anda 2019’den beri ekranlara gelen Kuzey Yıldızı dizisinde Nahide Kadıoğlu karakterini canlandırmakta.

Rol Aldığı Bazı Tiyatro Oyunları: Gençler Masası / Oyuncu Aynı Aşkın Laciverdi (Bir Aşk Söyleminden Parçalar) / Oyuncu Rol Aldığı Diziler: Kuzey Yıldızı İlk Aşk (Nahide Kadıoğlu, 2019) Ufak Tefek Cinayetler (2018) Galip Derviş (2013)

Kaynak: Biyografya

bottom of page