top of page
  • YouTube
  • IG
  • twitter
  • Facebook
Ara
  • Yazarın fotoğrafıLitera

Selin gülümsüyor hepimize, anlatacağı yepyeni hikâyeler de cebinde!

Doğan Gündüz'ün sürükleyici anlatımıyla bizle tanıştırdığı Selin, illüstratör Nuray Çiftçi'nin çizgileri eşliğinde gülümsüyor hepimize.


Selin'le mutlaka karşılaşmışsındır. Okulun bahçesinde, koridorlarında, sınıfta ya da sokakta… Benzer şakalar yapmış, ortak kahkahalar atmış, oyun arkadaşı bile olmuşsundur. İşte onun başından geçenler var bu kitapta. Yok canım, onun bir hikâye kahramanı olduğunu da nereden çıkarıyorsun! Selin, bizim Selin işte...


Doğan Gündüz önceki kitaplarından farklı olarak, bu kez kahramanına bir isim veriyor. Selin her hikâyede okuyucunun merak ziline muzipçe basıyor ama kaçmıyor, "Hınzırlıklarımla işte karşınızdayım," diyor.


1977 yılından beri karikatür çalışmaları yapan Ekşioğlu, 2006'ya kadar 23'ü uluslararası olmak üzere, toplam 64 ödül kazandı. Türkiye'de ve yurtdışında pek çok karma serginin yanı sıra, biri New York'ta olmak üzere 9 kişisel sergi açtı. Atlantic Monthly, New York Times gibi gazete ve dergilerin yanı sıra, New Yorker dergisinin kapağında üç kez, Forbes dergisinin kapağında bir kez çalışmaları yayımlandı.


11 Eylül saldırılarının yıldönümü baskısında New Yorker kapağında yayınlanan karikatürü ile hafızalarda yer eden özel bir başarı kazandı.


SELİN - PÜSKÜLLÜ BELA

Doğan Gürbüz

Can Çocuk Yayınları, 2021

Resimleyen: Nuray Çiftçi

Tür: Öykü

Yaş aralığı: 8, 9, 10 +

120 s.

bottom of page