top of page
  • YouTube
  • IG
  • twitter
  • Facebook
Ara
  • Yazarın fotoğrafıLitera

2021 Attila İlhan şiir ödülü Alphan Akgül'e verildi

"Şiir" ödülü "entelektüel bakışı, kavramsal yaklaşımı, manzumla mısra arasında günümüze uygun duyarlılıklarla ördüğü şiir anlayışı" dolayısıyla Bir Uçurumun Haritası isimli kitabıyla Alphan Akgül'e verildi.


Attila İlhan Bilim, Sanat ve Kültür Vakfı'nın düzenlediği Edebiyat Ödülleri ile Attila İlhan'ın her eserinde yansımaları bulunan "ulusal kültür bileşimini gerçekleştirme" misyonuna layık olacak eserlerin desteklenmesini hedefliyor.


Bunun yanı sıra vakıf, bu ödüller aracılığıyla İlhan'ın hayattayken yaptığı gibi ilk kitapları yayımlanan genç yazarları teşvik etmeyi amaçlıyor.


Alphan Akgül 1974 yılında İstanbul’da doğdu. İlk ve orta öğrenimini Şişli-Mecidiyeköy’de tamamladı. Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Sanat Tarihi Bölümü’nü 2002 yılında bitirdi. Akgül, Bilkent Üniversitesi İnsani Bilimler ve Edebiyat Fakültesi Türk Edebiyatı Bölümü yüksek lisans programına 2002 yılında başladı. 2000 yılında Varlık dergisinin düzenlediği Yaşar Nabi Nayır Gençlik Şiir Ödülü’nü aldı.


Akgül’ün şiirleri Varlık, Yasakmeyve ve kitap-lık dergilerinde yayımlandı. Alphan Akgül, Bilkent Üniversitesi Türk Edebiyatı Merkezi tarafından 2003-2004 ders yılında “Melih Cevdet Anday Bursu”yla ödüllendirildi. Modern Türk şiiri ve romanı üzerine çok sayıda makalesi bulunan Akgül’ün görsel sanatlar üzerine çözümleyici eleştiri yazıları da yayımlanmıştır.


BİR UÇURUMUN HARİTASI

Alphan Akgül

Yapı Kredi Yayınları, 2020

80 s.

bottom of page