top of page
  • YouTube
  • IG
  • twitter
  • Facebook
Ara
  • Yazarın fotoğrafıLitera

2021'de Oylum Yılmaz'ın en sevdiği kitaplar

Oylum Yılmaz, 2021'de okuyup tavsiye ettiği kitapları Literaedebiyat ile paylaştı



Burada fazla söze gerek yok, o yüzden onunla başlamak istedim. Şükran Yiğit’in edebiyatına dair Ankara Mon Amour! ile başlayan aşkım Burası Radyo Şarampol’le devam ediyor. O ne yazsa okurum.


Tür edebiyatını genellikle çok sevmekle birlikte özellikle diyebilirim ki ben bir polisiye tutkunuyum. Haliyle de Türkiye’de polisiye edebiyat denince akla ilk gelen yazarlardan olan Elçin Poyrazlar’ın son romanı Ecel Çiçekleri’ni de çok severek okudum. Artık neredeyse toplumsal bir cinnete dönüşmüş kadın cinayetleri üzerinden giden, kurban ve katil olmak arasındaki o ince çizgide okurunu ustalıkla dolaştıran bir roman. Herkes okumalı.


Yiğit Karaahmet. Bu yılın en güzel edebi sürprizlerinden biri oldu. Deniz Ne Kadar Güzel, bir yandan büyüleyici bir Büyükada atmosferi içinde geçen dokunaklı bir aşk ve cinayet öyküsü, diğer yandan da toplumsal cinsiyetler üzerinde düşündürmeyi başaran ve edebi niteliğini meselesine kurban etmeyen bir roman. Bayıldım.


Feminist eleştiri denince akla ilk gelen isimlerden sevgili Senem Timuroğlu’nun Kanatlanmış Kadınlar’ı geç Osmanlı ve Avrupalı kadın yazarlara, hayatlarına ve onların kaderlerine odaklanan çok önemli bir çalışma. Uzun zamandır aklımda gezdirdiğim bir roman fikrini beslemesi bakımından da benim için ayrıca heyecan verici, ilhamlarla dolu bir okuma oldu diyebilirim.


Neslihan Önderoğlu içimde sırrını, beni neden bu kadar etkilediğini bir türlü çözemediğim bir edebiyatçı, okuruna önce bildiğim suların sakin akışında güvenle gidiyorum duygusu verip onu büyülüyor ve sonra ipleri tamamen ele alıyor. Onun Yakınlık Korkusu’nda yer alan öykülerini yine bu gerilimli duygularla ve çok severek okudum. Kendi kuşağımın bir diğer şahane öykü yazarı Nihan Eren, Hayal Otel’de yer alan öyküleri çok çok iyiydi.

bottom of page