top of page
  • YouTube
  • IG
  • twitter
  • Facebook
Ara

2021'de Şule Tüzül'ün en sevdiği kitaplar

"Bir yazar bir konuyu ne kadar farklı biçimde yazarak okurun ilgi ve heyecanını ayaklandırabiliyorsa o kadar başarılı demektir."


Aşağıda yazdığım kitaplar bu yıl içerisinde okuyup benim için beğeni açısından öne çıkan kitaplar. Hepsi için genel olarak şunu söyleyebilirim. Sonuçta edebiyatın konuları belli. Eğer bir yazar o konuyu ne kadar farklı biçimde yazarak okurun ilgi ve heyecanını ayaklandırabiliyorsa o kadar başarılı demektir. Bu kitaplar da üslup, dil, anlatım biçimi ve yazarın kullanmayı tercih ettiği yazım teknikleri ile beni başka dünyalara götürmeyi, büyülemeyi başardı diyebilirim.



Huzur - Ahmet Hamdi Tanpınar

Okumaya geç kaldığım kitaplardan biri. Dünya klasiklerinde yerini alabilecek kadar iyi bir eser. Aşkı, İstanbul'u, müziği, insanı ve yaşamı en anlatan romanlardan biri diyebilirim.


Poz - Banu Özyürek

Banu Özyürek, özgün üslubu ile beni çok etkiledi. Bu yıl Bir Günü Bitirme sanatı ve Poz öykü kitaplarını yeniden okudum o nedenle. Yeni kitaplarını heyecanla beklediğim yazarlarım arasında.


Kopuk - Sine Ergün

Banu Özyürek gibi Sine Ergün de özgünlüğü, basit ve yalın cümleleri ile son derece yoğun ve derinlikli metinlere imza atışı ile en sevdiğim yazarlardan biri.


Bana Kuşlar Söyledi - Yekta Kopan

Son dönemde okuduğum en iyi öykü kitaplarından biri.


Bir Deliler Evinin Yalan Yanlış Anlatılan Kısa Tarihi - Ayfer Tunç


Bir Kış Gecesi Eğer Bir Yolcu - Italo Calvino


Yarınki Yüzün - Javier Marias

bottom of page