top of page
  • YouTube
  • IG
  • twitter
  • Facebook
Ara
  • Yazarın fotoğrafıLitera

2022 Uluslararası Booker Ödülü için 'Kısa Liste' açıklandı

Her yıl İngilizceye çevrilen, İngiltere ya da İrlanda’da yayımlanan bir romana ya da kısa öykü koleksiyonuna verilen Uluslararası Booker Ödülü'nün kısa listesinde yer alan eserler açıklandı.



Dünyanın tüm dillerinden İngilizceye çevrilmiş kıymetli edebiyat eserlerinin tanınırlığının artırılması, yazarının desteklenmesi ve çevirmenin öneminin vurgulanması amacıyla verilen Uluslararası Booker Ödülü'ne bu yıl 135 kitap başvurusu kabul edilmiş. 50.000 sterlin tutarındaki büyük ödül her yıl olduğu gibi bu yıl da yazar ve çevirmen arasında eşit olarak paylaştırılacak. Ödülün kazananı ise 26 Mayıs'ta açıklanacak.


Onüç kitaplık uzun listenin arasından seçilen altı eserin yer aldığı kısa liste ise şöyle:


Cennet

Mieko Kawakami

Acımasız zorbalığa maruz kalan 14 yaşındaki bir çocuğun gözünden anlatılan, gençlik yıllarımızı takip edebilen şiddet tehdidinin unutulmaz bir romanı. Sam Bett ve David Boyd tarafından çevrildi.


Elena Knows

Claudia Piñeiro

Suç kurgusunu samimi ahlak hikayeleri ve bireysel özgürlük arayışıyla iç içe geçiren benzersiz bir hikaye. Frances Riddle tarafından çevrildi.


A New Name: Septology VI-VII

Jon Fosse

Jon Fosse, hem insanlık durumunun aşkın bir keşfini hem de kökten 'öteki' bir okuma deneyimi sunuyor; büyülü, hipnotik ve tamamen benzersiz. Damion Searls tarafından çevrildi.


Tomb of Sand

Geetanjali Shree

Dinler, ülkeler veya cinsiyetler arasındaki sınırların yıkıcı etkilerine karşı acil ama ilgi çekici bir protesto. Daisy Rockwell tarafından çevrildi.


The Books of Jacob

Olga Tokarczuk

Olga Tokarczuk'un ani bir değişimin eşiğinde olan, kesinlik arayan ve aşkınlık özlemi çeken Aydınlanma Avrupa'sı tasviri. Jennifer Croft tarafından çevrildi.


Cursed Bunny

Bora Chung

Bora Chung, büyülü gerçekçilik, korku ve bilim kurgu arasındaki çizgiyi bulandıran, türe meydan okuyan bir kısa öykü koleksiyonu sunuyor. Anton Hur tarafından çevrildi.

bottom of page