top of page
  • YouTube
  • IG
  • twitter
  • Facebook
Ara
  • Yazarın fotoğrafıLitera

Kendine seçeceğin yaş yapışkan gibidir, etrafını sarıp sertleşir

Milena Michiko Flasar'ın ortak pişmanlıkları, hayal kırıklıkları, umutları ve hayalleri olan, toplumun dışına itilmiş iki insanın hikayesini kaleme aldığı Adını Kravat Koydum Türkçede.


“Vay canına, ne kadar da gençsin. Önünde yaşayacağın nice şeyler var. Henüz geçmiş yok. (...) İnanılır gibi değil, bir zamanlar ben de böyle gençtim. (…) Diyeceğim o ki, herkes için yalnızca bir tek yaş vardır. Ben mesela, elli sekiz, her daim o yaştaydım, o yaştayım ve o yaşta kalacağım. Ama sen! Kendine hangi yaşı seçeceğine dikkat et. Üstüne yapışıp kalır. Seni yapıştırıp kapatır. Kendine seçeceğin yaş yapışkan gibidir, etrafını sarıp sertleşir.”


Sırlarının ezici ağırlığı altında kabuğuna çekilerek günden güne hem topluma hem kendilerine yabancılaşan yirmi ve elli sekiz yaşlarında iki adam tesadüfen bir parkta tanışırlar. Biri, iki sene boyunca insanlardan uzak durarak kendini eve kapatan bir yalnız; diğeri ise, canını dişine takıp senelerce çalışmasına rağmen işini kaybeden ve bunu eşiyle nasıl paylaşacağını bilmediği için evinden her sabah takım elbise ve kravat takarak çıkmak zorunda kalan bir kaybeden…


Ortak pişmanlıkları, hayal kırıklıkları, umutları ve hayalleri olan, toplumun dışına itilmiş iki insan… Birlikte başka bir hikâye yazabilir mi?


Milena Michiko Flašar, Viyana ve Berlin'de karşılaştırmalı edebiyat, Almanca ve Roman dilleri okudu. Japon bir anne ve Avusturyalı bir babanın kızıdır ve Viyana'da yazar olarak yaşıyor. Ayrıca Viyana'da yabancı dil olarak Almanca öğretiyor.

ADINI KRAVAT KOYDUM

İlksatır Yayınevi, 2021

Milena Michiko Flasar

Çeviri: Levent Alarslan

Tür: Roman/Yetişkin

134 s.




bottom of page