top of page
  • YouTube
  • IG
  • twitter
  • Facebook
Ara
  • Yazarın fotoğrafıLitera

Sen de merak ediyorsan hadi durma, tut elimden

Elif Demirbolat Aksoy’un yazdığı, Çağrı Odabaşı’nın resimlediği Annemin Kabarık Etekleri, utangaç bir çocuk olan Dünya’nın, adeta kurtarılmış bölge olarak gördüğü güvenli alanından, annesinin eteklerinin altından çıkarak hayata karışmasının ilham veren hikâyesini anlatıyor!

Annemin o kocaman kabarık etekleri benim güven dolu sığınağımdı. Ne zaman utanıp sıkılsam kendimi orada bulurdum. Hayal âlemine dalıp her şeyi unuturdum. Bazen bir limonata nehrinde yüzer bazen bulutların üzerine çıkardım. Orası benim herkesten sakladığım gizli dünyamdı.


Sen de merak ediyorsan hadi durma, tut elimden. Birlikte sayfalarda bir gezintiye çıkalım…


Elif Demirbolat Aksoy Ankara’da doğdu. Lise eğitimini TED Ankara Koleji’nde tamamladı. Başkent Üniversitesi’nden endüstri mühendisi olarak mezun olduktan sonra Koç Üniversitesi’nde işletme yüksek lisansı yapmak üzere İstanbul yolculuğuna başladı. Profesyonel yaşamında, moda, reklam ve havacılık gibi sektörlerde pazarlama ve iletişim üzerine görev yaptı, çeşitli kuruluşlara marka yönetimi alanında danışmanlık verdi. Memur kentinden ticaretin merkezine yaptığı yolculuğun, kendisine, yaşamı farklı biçimlerde sentezleme fırsatı tanıdığına inanmaktadır. Yaratıcı üretimi, hayatının vazgeçilmezi olarak gören yazarın, çocukluk ve gençlik yılları bale, tiyatro, piyano, yazın ve resim sanatı ile iç içe geçti Kendi yaşamı içindeki zıtlıkları hem ilham verici hem de trajikomik olarak yorumlayan Elif Demirbolat Aksoy, resim ve yazın çalışmalarını bu bakış açısı ışığında sürdürüyor. Evli ve bir kız çocuğu annesi.


ANNEMİN KABARIK ETEKLERİ

Elif Demirbolat Aksoy

Uçan Fil Yayınları, 2022

Resimleyen: Çağrı Odabaşı

bottom of page