top of page
  • YouTube
  • IG
  • twitter
  • Facebook
Ara
  • Yazarın fotoğrafıLitera

''Ayda bir tavşan yaşarmış, kulakları yıldız yıldız parlarmış''

Koray Avcı Çakman'dan hayatı çocukların deneyimleriyle, beklenti ve heyecanlarıyla, gözlemleriyle görüp anlamlandıran öyküler…


"Dedem yalnızca boyumu ölçmeyi, sütü ve Ay Tavşanı'nı değil, oyun oynamayı da çok severdi. Bilmediğim pek çok oyunu bilirdi. İsim-şehir, üçtaş oyunlarını hep ondan öğrendim ben. Bir gün dedem yepyeni bir oyuna başladı. "Kimsin sen?" diye sordu bana. Nasıl oynanırdı ki bu oyun? "Ben peri padişahının oğluyum," dedim. Kaf Dağı'nın ardında yaşıyorum…"

Koray Avcı Çakman bu öykülerinde hayatı çocuklarla algılıyor, onların deneyimleriyle gözlemliyor, heyecanları ve beklentileriyle hissedip anlamlandırıyor. An geliyor, Kız Kulesi'nin gizemine Pi'nin müziği eşlik ediyor. Hindistancevizinin sabrı denizleri aşarken, Küçük Prens çat kapı beliriveriyor. Okurlar, Çağla Yiğit'in desenleri eşliğinde öykülerin kahramanlarıyla birlikte çabalıyor, merak ediyor, seviniyor, bazen yitirilenlere üzülüyor, ama daima sahip olunan zenginliklerin, bellekte biriken hazinelerin farkına varıyor.


Koray Avcı Çakman Gazi Üniversitesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi mezunu olan ve 2006 yılından beri serbest yazar olarak çalışan Koray Avcı Çakman'ın çeşitli yayınevleri tarafından çocuklara yönelik yüz yetmiş kadar öykü ve masalı yayımlandı. 2006 yılı Ömer Seyfettin Öykü Yarışması'nda mansiyon, II. Behiç Erkin Öykü Yarışması'nda üçüncülük Ödülü, "Arkadaşım Flamingo" konulu çocuk öykü yarışmasında ve II. Kelendiris Öykü Yarışması'nda ikincilik ödülleri kazandı. 2011 yılında Almarpa'nın Gizemi'yle Tudem Edebiyat Ödülleri'nde Çocuk Romanı Dalı'nda birinci, 2012 yılında Gülen Sakız Ağacı'yla TUDEM Çocuk Öyküleri Yarışması'nda ikinci olmuştur. Eşekliğini Unutan Eşek, Flamingo Günlüğü, Işığın Çocuğu Arel, Karga Beyaz ve Posbıyık Usta, Bir Keloğlan Bir de Eşeği, Hoflipuf, Uyuyan Topaç ve Köye Yazar Geldi adlı kitapları Can Çocuk Yayınları'ndan çıktı.


AY TAVŞANI, DEDEM VE BEN

Koray Avcı Çakman

Can Çocuk Yayınları, 2022

Resimleyen: Çağla Yiğit

Tür: Öykü

Yaş aralığı: 8, 9, 10 +

88 s.

bottom of page