top of page
  • YouTube
  • IG
  • twitter
  • Facebook
Ara
  • Yazarın fotoğrafıLitera

Her şey bittiğinde seni kim hatırlayacak?

Kurgu bir hanedanın coğrafyasında, taht için karşı karşıya gelen babalarla oğulların kardeşlerle kardeşlerin mücadelesine odaklanan Belki de Dünyanın Sonundayım, evrensel bir temanın, "iktidar mücadelesi"nin izini sürüyor.


Ödüllü yazar Yavuz Ekinci son romanı ve bütün eserleriyle Everest’te...

Belki de Dünyanın Sonundayım”güven ve iktidar ekseninde, insanlık tarihi kadar eski bir sorunun izini sürüyor: Dünyayı dize getiren o zalim, zamanı da yenebilir mi?


“O gün geldiğinde yalnız olacaksın.”

Seni kim hatırlayacak?


Sözünün yankısı kaç kuşağa ulaşacak?


Zamanın hükmüne ve ölümün mutlaklığına rağmen başardıkların kaç ömür daha yaşayacak?


Kendinden ve sevdiklerinden vazgeçerek kucakladığın zafer, kimin zaferi olacak?


Gücün bedelini ödeyince senden geriye ne kalacak?


Her şey bittiğinde seni kim hatırlayacak?"


2005 yılında Haldun Taner Öykü Ödülü’nü, 2007 yılında Yunus Nadi Öykü Ödülü’nü kazanan; yapıtlarında geçmişle bugün, gelenekselle modern, mitlerle gerçekler arasında köprüler kuran Yavuz Ekinci, bu kez ne pahasına olursa olsun hayatta iz bırakmak için savaşanların hikâyelerine, babalarla oğulların ve kardeşlerin mücadelelerine odaklanıyor.


Yavuz Ekinci, 1979 yılında Batman’da doğdu. Dicle Üniversitesi Siirt Eğitim Fakültesi Sınıf Öğretmenliği Bölümü’nü bitirdi. Yazın hayatına öyküyle başladı. 2001 yılında Yaşar Nabi Nayır Dikkate Değer Öykü Ödülü’nü aldı. 2003 yılında “Kafatası” öyküsüyle Gençlik Kitabevi, “Göç” öyküsüyle İnsan Hakları Derneği ve 2005 yılında “Eşikteki Hayatlar” öyküsüyle de Gila Kohen Öykü ödüllerini aldı. “Sırtımdaki Ölüler” adlı dosyası 2005 Haldun Taner Öykü Ödülü’ne layık görüldü. Öyküleri, Adam Öykü, Varlık, Kitap-lık, İmge Öyküler, Eşik Cini, Kül Öykü ve NotosÖykü dergilerinde yayımlandı.


BELKİ DE DÜNYANIN SONUNDAYIM

Yavuz Ekinci

Everest Yayınları, 2022

152 s.

bottom of page