top of page
  • YouTube
  • IG
  • twitter
  • Facebook
Ara
  • Yazarın fotoğrafıLitera

"Beyaz Gürültü" film oluyor

Geçtiğimiz günlerde Noah Baumbach'ın Netflix için Don DeLillo'nun Beyaz Gürültü romanını sinemaya uyarladığı açıklandı.


Son filmi Marriage Story ile büyük beğeni kazanan Noah Baumbach'ın çekimlerine Haziran ayında başlanacak filminde başrolleri Greta Gerwig ve Adam Driver oynayacak. Daha önce Frances Ha filminde de birlikte oynayan ikili Beyaz Gürültü'de evli bir çifti canlandıracak.


Don DeLillo'nun ilk olarak 1985 yılında yayımlanan, 1987 yılında Ulusal Kitap Ödülü'nü kazanan romanı, bir Amerikan üniversitesinde, siyah güneş gözlüğüyle kendi icadı Hitler Çalışmaları bölümünde ders veren bir profesörün, Jack Gladney'in hayatına odaklanıyor. Gladney, tutkuyla sevdiği dördüncü eşi Babette ve çocuklarıyla, sakin bir kasabada yaşıyor ve Hitler imgesiyle sağlamlaştırdığını sandığı yaşamının az çok güvenli olduğunu sanıyor. Fakat şehre kimyasal atık yayılmasına neden olan feci bir tren kazasının ardından bu durgun görünümlü, ideal yaşam en korkunç kâbusları aratmayacak bir hale geliyor. Bir adamın tek kişilik medeniyeti, temellerinden sarsılıyor. Bir kadın, yakasına yapışan korkudan tuhaf bir anlaşma yaparak kurtulmayı deniyor. Kitleler, diktatörlerin önünde tek sıra olup diziliyor ve kalabalıklar Rock yıldızlarının önünde eğiliyor. Bütün bunlar fena halde tanıdık geliyor ve bu ânı daha önce yaşamış olduğunuza dair tuhaf bir duygu sizi esir alıveriyor.


Türkçesi Handan Balkara çevirisiyle Siren Yayınları tarafından yayımlanan Beyaz Gürültü, daha önce hep kendi özgün senaryolarını çeken Noah Baumbach’ın seyirciyle buluşan ilk roman uyarlaması olacak.




bottom of page