top of page
  • YouTube
  • IG
  • twitter
  • Facebook
Ara
  • Yazarın fotoğrafıLitera

Buda Çıkmaza Girerse ne demek?

Charlotte Kasl, Buda Çıkmaza Girerse adlı kitabında, sen çıkmaza girseydin ve kurtulmak için Buda’nın öğretilerine baksaydın ne olurdu diye soruyor.


Öncesinde Siddharta Gautama olarak tanınan Buda, acının sebebini aradığı pek çok yılın ardından aydınlanan bir adamdı. Yani, Varlığın Birliği enerjisiyle yaşamak için kendi kimliğinden sıyrıldı. Uyanık ve kendiyle barışık olduğu aşikâr bir öğretmen haline geldiğinde insanlar ona Buda diye hitap etmeye başladı. Elbette Buda çıkmaza girmedi. Buda esasen uyanık ve bilinçli olma anlamına gelir. İnsan aynı anda hem uyanık hem de uyku halinde olamaz.


Kitap, sen çıkmaza girseydin ve kurtulmak için Buda’nın öğretilerine baksaydın ne olurdu diye soruyor. Korkularını yenmenin, cesur olmanın, hayatına huzur ve mutluluk getirmenin yolları olduğuna inansaydın ne olurdu? Bu mümkün. Buda bunun yolunu buldu. Onun öğretileri, geçmişin, dinin ya da inancın ne olursa olsun sana yardım edebilir.


Yolculuğa hoş geldin.

Charlotte Davis, 19 Ağustos 1938'de Montana, Missoula'da doğdu, ailesi Mary Shope ve Kenneth Pickett Davis'ti. Küçük yaşlardan itibaren piyano için bir yetenek gösterdi ve 17 yaşında kendi öğrencilerinden dördüne ders vermeye başladı. Michigan Üniversitesi'nde Müzik alanında lisans ve piyano alanında yüksek lisans yaptı. "Ataerkilliğe batmış bir bölümde müzik kariyeri umutları" karşısında hayal kırıklığına uğramadan önce uzun yıllar piyano eğitimi aldı. Evli adını Charlotte Kasl kullanarak psikoloji okumaya başladı ve 1982'de Ohio Üniversitesi'nde Danışmanlık alanında doktorasını aldı ve bu da ona "karmaşık aile dinamikleri ve feminizm ve cinselliğin kültürel bağlamı ile ilişkiler konusundaki derin ve derin ilgilerini birleştirmesine" olanak sağladı." Bağımlılık, zorlama veya diğer davranış sorunlarından kurtulmaya yönelik On İki Adımlı programa alternatif olarak Keşif ve Güçlendirme için 16 Adımın öncülüğünü yaptı. Tasavvuf, Quaker ve Budist manevi inanç ve geleneklerinin bazı yönlerine dayanan birkaç kitap yazdı. Yazara 1997 yılında Ulusal Cinsel Bağımlılık ve Zorunluluk Konseyi, Yaşam Boyu Başarı Ödülü verdi.


BUDA ÇIKMAZA GİRERSE

Charlotte Kasl

Maya Kitap, 2022

Çeviri: Başak Çatıkkaş

272 s.

bottom of page