top of page
  • YouTube
  • IG
  • twitter
  • Facebook
Ara
  • Yazarın fotoğrafıLitera

Can Göknil'in yarıyıl tatili için önerdiği kitaplar

Can Göknil, yarıyıl tatili için okuyup tavsiye ettiği kitapları Literaedebiyat ile paylaştı. "Pandemi döneminde tetkik ettiğim, aldığım, hediye gelen veya bana değerlendirmem için gönderilen çocuk kitaplarından size seçtiklerim şöyle:"



Çocuk, Köstebek, Tilki ve At, Charlie Mackesy, Mundikitap

Her yaşa göre doğallığımızla kazanılan gerçek dostlukların öyküsü ve çizimleriyle nefis bir anlatı. Kesinlikle her yaş için. Çeviri: Tankut Baler


Doğan Egmond’dan çıkan, Dönme Dolap, Tülin Kozikoğlu’nun yazdığı öykü, Hüseyin Sönmezay’ın muhteşem resimleriyle hayat bulurken, empati duygusunu vurguluyor. Günümüz koşullarında göçler ve diğer nedenlerle artan eşitsiz yaşam koşullarını okurun gözleri önüne seriyor.


Gülşah Yemen’in yazdığı, Bir Ses adlı öyküde, Çağrı Odabaşı‘nın bu kitabı resimleyişi beni hayrete düşürdü çünkü sesi çizgiye dönüştürmüş, doğadaki sesleri çizim olarak görmek özellikle çocuklar için çok hoş bir senaryo oluşturuyor. Masal Perest Y.


Uçan Fil’den çıkan Ezgi Berk’in yazdığı, Mantarların İsyanı, Pelin Turgut’un resimleriyle görsel bir şölen. Yaş:5+ Doğamızın güzelliği ve değeri hakkında.


Şeyda Ünal’ın fark yaratan resimleriyle hayat bulan Sihirbaz Kıvrık Bıyık ve Muhteşem Gösterisi. KVA Çocuk Yayınları’ndan çıktı. Gülçin Kocabuğa’nın yazdığı bu öykü başarının sırrından söz ediyor. 3+ yaş.


Önce Hayal, Judith Malika Liberman’nın yazdığı, Redhouse Kidz’den çıkan bu kitap Zeynep Özatalay’ın usta, renkli, eğlenceli ve akıcı illüstrasyonlarıyla 2.Aydın Doğan İllüstrasyon Ödülü’nün sahibi oldu. (2021)


2020 yılı için Aydın Doğan Vakfı İllüstrasyon Ödülü, Annemin İçindeki Ses adlı sessiz kitabı için Deniz Üçbaşaran’a verilmişti. Kardeşe kavuşacak olan bir çocuğun şiirsel beklentisini resimlemişti Deniz Üçbaşaran.


Benim de iki resimli kitabım 2021 de çıktı:

Hatıraları Saklama Sandığı, ilkokul çocukları için pandemi günlerini öykülüyor. Bir kız çocuğunun ev ve okul yaşamında aile, arkadaş, hastalık, iletişim konularında sanatın sağaltıcı özelliğine değiniyor. Can Çocuk Y. 5+ yaşlar.


Burçlar Kuşağı, 8+ herkese. Burçlarla ilgili Doğu mitolojisinden esinlenerek yazdığım yaratılış öyküleri resim ve desen olarak yaratılış coşkusunu yansıtıyor. Desen Yayınları’ndan çıktı.

bottom of page