top of page
  • YouTube
  • IG
  • twitter
  • Facebook
Ara
  • Yazarın fotoğrafıLitera

Beklenmedik bir misafir, hayatınıza güzellikler katabilir mi?

Antje Damm’ın hem yazdığı hem de kendine has tekniğiyle resimlediği Çıkagelen Semender'de güncel bir konuyu farklı bir bakış açısıyla düşünüyoruz!


O da ne? Belediye başkanından bir mektup... Evsiz kalmış bir semender, fare ailesiyle birlikte mi yaşayacak? İyi ama nerede uyuyacak? Peki ya evdeki patates herkesi doyuracak mı? Düzenleri bozulan fareler, evi olmayan ve yorgun düşmüş bu kırmızı semenderi kabullenebilecek mi?

Uzun Luis, Tombik Dora ve Küçük Katinka, minik fare deliklerinde yaşayan bir fare ailesi. Postacının belediye başkanından getirdiği bir mektup, onları çok tedirgin ediyor. Okuduklarına göre, artık evi olmayan bir semender, yanlarına taşınacak. Çok uzaklardan, bataklıktan gelen bu nazik misafir Lisander, ev halkının hayatına uyum sağlayabilecek mi dersiniz? Tüm zorluklara rağmen kalplerin birbirine açılabilmesinin şahaneliğine dair bu harika öyküyü bitirdiğinizde, muhtemelen ailece düşünüp üzerine konuşacağınız şeyler olacak. Eser, TukoTuko Kitap’ın özenli seçkisinin nadide bir parçası.

1965’te Wiesbaden’de doğan Antje Damm, Darmstadt ve Floransa’da mimarlık eğitimini tamamlamış. Kızları sayesinde resimli kitaplara ilgisi artan Damm, bugüne kadar pek çok çocuk kitabı yazıp resimledi. Hâlen eşi ve 4 kızıyla birlikte Wiesbaden’de yaşıyor. Maket yapma, ışıklandırma ve fotoğraflama tekniğiyle ortaya çıkardığı kolajlar, kendinizi tam da öykünün içinde hayal edebilmenizi sağlıyor.


ÇIKAGELEN SEMENDER

Antje Damm

TukoTuko Kitap, 2021

Çeviri: Aylin Taraşlı

Editör: Damla Kellecioğlu

Tür: Resim kitap (+3 Yaş)

36 s.

bottom of page