top of page
  • YouTube
  • IG
  • twitter
  • Facebook
Ara
  • Yazarın fotoğrafıLitera

Dengler’in onuncu vakası yayımlandı

Türkiyeli okurların da yakından tanıyıp sevdiği Alman yazar Wolfgang Schorlau’nun polisiye serisi onuncu kitabına ulaştı: "Kreuzberg Blues". Georg Dengler bu macerasında Berlin’deki emlak piyasasının kirli çamaşırlarını ortaya döküyor.


Wolfgang Schorlau’nun, Almanya’da çok okunan, beş macerası Türkçeye de çevrilerek sadık bir okuyucu kitlesi edinen Dengler serisi onuncu kitabına ulaştı. Geçtiğimiz günlerde yayımlanan "Kreuzberg Blues", okuru barınma hakkı mücadelesinin kalbine götürerek, soylulaştırma sürecinden geçen Kreuzberg’te yaşananlara odaklanıyor.


Georg Dengler, Stuttgart'ta uzun süreden sonra ilk kez kendini rahat hissediyor ve Olga ile ilişkileri de her zamankinden daha iyi durumda. Hal böyle olunca Olga’nın isteğini kıramaz ve yaklaşan korona salgınına rağmen, Berlin'de bir araştırma yapmaya ikna olur. Hırslı emlakçı Sebastian Kröger’in, kiracılarını korkutmak için cezai yöntemler kullandığından şüphelenilmektedir. Ancak Dengler, bu mafyavari faaliyetlerin arkasında daha büyük bir skandalın olduğundan şüphelenmektedir.


Kreuzberg’te, dünyanın başka hiçbir yerinde karşılaşılamayacak bir manzara vardır: Birkaç yüz metrelik bir yarıçap içinde prefabrik binalar, şık şehir evleri ve Türk toplumu bir aradadır. Kröger, tam da burada, bir anaokulunu yıkmak, bölgedeki kiracıları mülklerden uzaklaştırmak ve yeni bir apartman inşa etmek istemektedir. Bunu gerçekleştirmek için de her yolu denemeye hazırdır. Kiracılara karşı savaş açar ama içlerinden biri arkadaşı Olga'dan yardım ister. Birden Olga ve Georg Dengler kendilerini, barınma hakkı savaşının ortasında bulurlar. Savaşın merkezindeki binalardan birinde bir spekülatörün ölmesiyle olaylar çetrefilleşmeye başlar.


Onuncu Dengler macerasında Wolfgang Schorlau bir kez daha siyasi romanın ustası olduğunu kanıtlıyor. Üstelik son derece güncel bir konuya eğilerek… Bize kalan ise serinin tamamının Türkçeye çevrilmesini beklemek.



bottom of page