top of page
  • YouTube
  • IG
  • twitter
  • Facebook
Ara

İnsan kendinden neden vazgeçer? Bu bir kader midir, bir tercih mi?

Gülüş Türkmen'in son kitabı Duygu Uygarlığı, okuru zihinsel bir keşfe davet eden derin bir düşünsel yolculuk.



"Einstein, Picasso gibi dâhilerin çocuklara rol model olarak sunulmadığı bir dünya düşünün. Eşine, dostuna kötü davranmış insanların ödüllendirilmediği bir dünya tasavvur edin. İşte Duygu Uygarlığı, böyle bir dünya! İçeri buyurmaz mısınız?


Duygu Uygarlığı, okuyucularını, yeni normların hüküm sürdüğü yakın bir gelecekteki bir dünyaya götürerek başlıyor. Ana karakterimiz Duygu Özelmas, sözlü istismarın ciddi bir şekilde cezalandırıldığı bir toplumu hayal ediyor ve bu hayali gerçeğe dönüştürmek için kendi hikayesini yazma mücadelesi veriyor. Ancak Duygu, gerçeği bükme eğilimiyle sık sık başa çıkmak zorunda kalıyor.


Ayrıkotu Kitap etiketiyle raflarda yerini alan "Duygu Uygarlığı", düşündürücü felsefi temaları, etkileyici karakter gelişimi ve yazarın kendine özgü üslubu ile dikkat çeken bir kitap. Medeniyetin ve duygusal bağların karmaşıklığını keşfetmek isteyen okuyucularını bekliyor.


GÜLÜŞ TÜRKMEN

Gülüş Türkmen (d:1974) Ankara’da doğdu, Brüksel’de Emile Jacqmain Lisesinin Latin-Yunan Bölümünü bitirdi, uluslararası tasarım okulu CAD’de sanat yönetmenliği tahsil etti. İlk yazılarını Brüksel muhabiri olarak Doğan Kardeş Dergisi’ne yazdı. Belçikalı bir rock grubunda şarkıcılık ve bestecilikle başlayan, Roll, Jazz gibi dergilerde müzik yazarlığıyla devam eden, kendi grubu ile 4. Roxy Müzik Yarışması’nı kazanmasıyla ciddiyet kazanan bir müzisyen kariyeri oldu. İki albüm yaptı, konserler verdi. Açık Radyo’da programcılık, Yepnew ve Alternatif Anne online dergilerinde yayın yönetmenliği yaptı.


Anne olduktan sonra çocuklarla iletişim ve ebeveynlik üzerine biri İngilizceye de çevrilen 7 kitap yazdı. Türk ve yabancı asıllı yayınlar için makaleler kaleme aldı. TRT ve Kanal 34’te kendi programlarını yaptı. Kurguladığı Sürdürülebilir İyi Ebeveynlik yaklaşımı uluslararası tanınırlık kazandı, kurucusu olduğu üstün potansiyel destek grubu Uluslararası Üstün Potansiyelliler Ağı’na dahil edildi. İlk kurgu kitabı “İki Arada Öyküler”, 2022’de Yeni İnsan Yayınevi tarafından yayımlandı.


DUYGU UYGARLIĞI

Gülüş Türkmen

Ayrıkotu Yayınları, 2024

200 s.

bottom of page