top of page
  • YouTube
  • IG
  • twitter
  • Facebook
Ara
  • Yazarın fotoğrafıLitera

Tarihin tozlu sayfalarındaki en tuhaf hikâyeleri duymaya hazır olun!

Kafasız tavuk Mike’tan, tarihin en tuhaf cinayet planına; Amerika’nın ilk ve tek imparatorundan, Boston’daki pekmez seline kadar birçok hikâye tuhaflıkta birbirleriyle yarışıyor.


Yazar Steve Silverman’ın kurucusu olduğu “Lüzumsuz Bilgi” adlı bloğunda yıllardır okuyucularla buluşturduğu ilginç öyküleri, ilk kez bir kitap hâlinde toplanıyor.


Kemerleri bağlayın! Steve Silverman, 1994 yılında -dünya çapında henüz 25 bin web sitesi varken- “Lüzumsuz Bilgi” adlı birbirinden ilginç hikâyelerden oluşan web sitesini kurdu. New York doğumlu yazar, üniversitede jeoloji eğitimi gördü. Sonrasında yine aynı alanda yüksek lisans eğitimini tamamladı. Mezuniyetinden sonra bir pazarlama şirketinde işe girdi ancak daha sonra fen öğretmeni olmaya karar vererek New York eyaleti öğretim sertifikalarını aldı. Küçük bir kasabada otuz yıl boyunca yer bilimleri ve fizik alanlarında öğretmenlik yapan yazar, 2020 yılının haziran ayında emekli oldu. New York’ta bir edebiyat ajansının web sitesini keşfetmesi sonucu Einstein’s Refrigerator, Lindbergh’s Artificial Heart ve The Flip Side of History adlı kitapları çıkardı.


EINSTEIN’IN BUZDOLABI

Steve Silverman

Dokuz Yayınları, 2022

Çeviri: Pırıl Cennet

Editör: Süheyla Ağan

232 s.

bottom of page