top of page
  • YouTube
  • IG
  • twitter
  • Facebook
Ara
  • Yazarın fotoğrafıLitera

Etgar Keret'ten kısa film: Dışarıda

Modern İsrail edebiyatının en parlak yıldızı olarak nitelenen Etgar Keret karantina günlerine dair bir kısa film çekti. Yazarın koreograf Inbal Pinto ile ortak projesi olan Dışarıda'nın hikâyesi, Mart ve Nisan aylarındaki ilk uzun karantina sürecinde yazıldı, çekimler Tokyo ve Tel Aviv'de, "uzaktan" yapıldı.


Ülkemizde bütün kitapları Siren Yayınları tarafından yayımlanan Etgar Keret'in karantina günlerinde kaleme aldığı ve ilk olarak 15 Temmuz 2020'de New York Times'da yayımlanan Dışarıda öyküsünden uyarlanan filmin ilk gösterimi de New York'taki Times Meydanı'nda yapıldı. Keret ve Pinto bu filmle, bütün dünyayı etkileyen bir virüs salgınının yarattığı sınırların içinde yeni bir üretme ve yaratma biçimi keşfetmeyi ve izleyicilere salgının bireyler ve toplumlar üzerindeki etkilerine dair yepyeni sanatsal ve toplumsal bakış açıları sunmayı amaçlıyor.



Pandemi günlerindeki hayata ve pandemi sona erdiğinde dışarıya adım atar atmaz neler hissedebileceğimize dair Alicevari bir film olan Dışarıda, insanların kendilerini evlerine hapsederek ekmek pişirip televizyon izledikleri ilk karantina günlerini anlatıyor. Sekiz dakikalık kısa film buradan izlenebilir:



Ayrıca filme şu linkten ulaşabilirsiniz:

Pinto'nun görsel senaryo eskizlerinden örnekler:




(Görseller:

filmden bir kare

Pinto'nun görsel senaryo taslakları)

bottom of page