top of page
  • YouTube
  • IG
  • twitter
  • Facebook
Ara
  • Yazarın fotoğrafıLitera

Bir orta çağ polisiyesi

Edith Pargeter’in Ellis Peters adıyla 1977-1994 yılları arasında yazdığı tarihi polisiye Cadfael Birader Serisi'nin ikinci kitabı Fazladan Bir Ceset Türkçede.


12. yüzyılda İngiltere ve Normandiya’da iç savaş yaşandığı Anarşi döneminde geçen romanlar, yaşanan cinayetlerin aydınlatılmasına yardım eden Benedikten keşişi Cadfael’in maceralarını konu edinmektedir.

1138 yazında Kral Stephen ile İmparatoriçe Maud arasındaki korkunç savaş Cadfael Birader’i manastırın o huzurlu bahçesinden çıkarıp kanlı savaş meydanına taşır. Öldürülen isyancıların cenazesiyle Cadfael görevlendirilir. Cadfael’in elindeki kayıtlara göre doksan dört ceset olması gerekir, ancak Cadfael gömülecek doksan beş ceset sayar. Fazladan bir ceset vardır. Cadfael bu cesedin ve katilinin peşine düşer.


Ellis Peters, 1913 doğumlu yazar Edith Pargeter’in mahlasıdır. Özellikle tarih ve tarihi kurgu olmak üzere birçok kategoride eser vermiştir. Aynı zamanda Çek klasiklerini çevirmiştir. Gizem ve suç romanları ve özellikle, yazmış olduğu Cadfael Serisi ile tanınmaktadır. 1963 yılında Edgar Allan Poe Ödülü’ne layık görülen yazar 1980 yılında da Polisiye Yazarları Birliği’nden Elmas Hançer Ödülü almıştır. Edebiyata katkılarından dolayı Britanya İmparatorluk Nişanı’na layık görülen yazarın birçok romanı televizyona uyarlanmıştır. 1995 yılında vefat etmiştir.


CADFAEL BİRADER-2

FAZLADAN BİR CESET

Ellis Peters

Ayrıksı Kitap, 2021

Çeviri: Zülal Kılıç 304 s.

bottom of page