top of page
  • YouTube
  • IG
  • twitter
  • Facebook
Ara
  • Yazarın fotoğrafıLitera

Bir çocuğun gülümseten, neşeli hikâyesi

Fransız yazar Gilles Abier, bir tohum aracılığıyla sevgiyi, başka insanları önemsemeyi, sabretmeyi, paylaşmayı, dostluğu, nezaketi ve aile olmayı öğrenen bencil bir çocuğun gülümseten, neşeli hikâyesine doğa anaya gönderdiği selamla ortak ediyor bizi.


Her şey İgor’un onuncu doğum günü için dedesinin sürpriz ziyaretiyle başlar. Dedesi, İgor’a gelen tüm hediyelere el koyar ve ona fındık büyüklüğünde, kavruk bir tohum verir. Çılgına dönen İgor’un hediyelerini geri alabilmek için yapabileceği tek şey tohumu büyütüp, meyve vermesini sağlamaktır. Ama bu, hiç de kolay olmaz. İgor, kendisini değiştirmeye çalışırken, bu sıradışı tohumun gizemini çözebilecek midir?

Gilles Abier, 1970 yılında Paris'te dünyaya geldi. Londra'da, ardından Manchester'da yedi yıl geçirdikten sonra Gilles Abier, Paris'e yerleşmek için geri döndü. Gilles Abier, Dramatik Sanat Konservatuarı'nda ikamet ettiği Manchester'da oyunculuk, tiyatro yazarlığı ve yönetmenlik eğitimi aldı. Ağustos 2000'de Actes Sud ile ilk romanını yayınladı: "Yanlış şirketler". Bir gün bir yayıncı, gençler için bir oyun yazmasını önerir. Bundan büyük zevk alan Gilles, bu edebi maceraya devam ediyor. Bugün Saint-Denis'te yaşıyor, Centre Pompidou'da yarı zamanlı çalışıyor ve genç ve yaşlı için hikayeler icat etmeye devam ediyor.


HEDİYE TOHUM

Gilles Abier

Uyurgezer Kitap, 2022

Çeviri: Elif Aksu Kaya

64 s.

bottom of page