top of page
  • YouTube
  • IG
  • twitter
  • Facebook
Ara
  • Yazarın fotoğrafıLitera

İyi Kitap'ın 129. Sayısı Raflardaki Yerini Aldı

Pandemi koşulları nedeniyle dijital olarak yayımlanan İyi Kitap 129. Sayısına ulaştı. Dopdolu bir içerikle çocuk ve gençlik kitaplarına yer verilen dergiye okurlar ücretsiz olarak ulaşabilecek.


Çocuk ve gençlik kitaplarını merkezine alan edebiyat dergisi İyi Kitap “salgın tehlikesine karşı aldığımız tedbirleri sürdürdüğümüz için bu ay da yine elektronik ortamda ulaştırıyoruz sizlere” diyerek son sayısını da elektronik ortamda dağıtmaya karar verdi. 129. Sayısına ulaşan dergiye web sitesi (www.iyikitap.net) üzerinden erişebileceğiniz gibi, çeşitli dijital dergi platformları (www.magzter.com, www.issuu.com) ve e-bültenler aracılığı ile gerçekleştirilen PDF dağıtımlarıyla da ulaşabilirsiniz.



Dopdolu Bir içerik Derginin son sayısında, Karin Karakaşlı, Almanca edebiyatın genç ve özgün isimlerinden Benjamin Tienti'nin yeni kitabı Tavşanla Yolculuk'u inceliyor. Alev Karakartal, Hollandalı yazar Bart Moeyaert'in edebî metinlerde sık rastlanmayan zaman ve mekân kullanımıyla sadece çocukların değil, ebeveynlerin de başucu kıymetlilerinden biri olmaya aday Bugünlerde Herkesin Adı Affedersin isimli yapıtını tanıtıyor. Sema Aslan, üretken yazar Aytül Akal'ın okul anılarını kaleme aldığı Kim Demiş Yaramazım Diye'yi yorumluyor. Erdi İnci, kült yazar Virginia Woolf'un Mrs. Dalloway'e ait el yazmasının sayfaları arasında bulunan ve Woolf öldükten yaklaşık 50 yıl sonra nefis illüstrasyonlarla ilk kez yayımlanan Dadının Perdesi adlı resimli kitabı masaya yatırıyor. Elif Şahin Hamidi, Kanadalı usta yazar Cary Fagan'ın, okurları, çukurun dibindeki bir çocuğun macerasına ortak ettiği Bu İşte Bir Köstebek Var'ı mercek altına alıyor. Emel Altay, ödüllü yazar-ressam Şafak Okdemir'in kesilen tüm ağaçlara yakılmış bir ağıt niteliğindeki Nice Nine'nin Zeytini kitabını irdeliyor. ''Başvuru Kitaplığı''mızda birbirinden ilginç iki kitap okurların merak duygusunu kabartıyor: Kolay Mutlu Mutfak ve Tohum Saçan Şapkam. Son olarak, ''Sahaf Dükkânı'' köşemizde Doğan Gündüz, ''Masalcı İhmal Amca'nın masalı'' adlı yazısıyla sahaf severleri selamlıyor.



bottom of page