top of page
  • YouTube
  • IG
  • twitter
  • Facebook
Ara
  • Yazarın fotoğrafıLitera

Bir anne kızın Japonya sokaklarında kimliğe, dile ve aile ilişkilerine dair derin yolculuğu...

Kar Havası; herhangi birimizin ortak bir dil konuşup konuşmadığına, bir ilişki denkleminde hangi boyutların sevgiye açılabileceğine ve bir başkasının iç dünyasını gerçekten bilmek için nasıl bir cesaret gerektiğine dair yazılmış bir roman...

Bir anne ve kızı yurt dışından Tokyo'da buluşmak üzere yola çıkarlar: Burada sonbahar akşamları boyunca kanallarda yürürler, tayfun yağmurlarından kaçarlar, küçük kafe ve restoranlarda yemeklerini paylaşırlar ve şehrin radikal modern sanatını görmek için müzeleri ve galerileri ziyaret ederler. Bu sırada hava durumu, burçlar, giysiler ve nesneler, aile, mesafe ve hafıza hakkında konuşurlar. Ancak belirsizlikler çoktur. Burada gerçekten konuşan kimdir –sadece kızı mı, yoksa anne mi? Ve bu eliptik, hatta belki de hayali yolculuğun arkasındaki gerçek sebep nedir?


Jessica Au Melbourne’da dünyaya geldi. İlk romanı Cargo (2011) Kathleen Mitchel Ödülü’ne layık görülmüştür. İkinci romanı Kar Havası, 2020 Fitzcarroldo Editions Roman Ödülü'ne layık görülmüş ve 2023 Victorian Premier's Prize for Fiction'a aday gösterilmiştir.


KAR HAVASI

Jessica Au

Timaş Yayınları, 2023

Çeviri: Kübra Bodur

112 s.

bottom of page