top of page
  • YouTube
  • IG
  • twitter
  • Facebook
Ara
  • Yazarın fotoğrafıLitera

"Bir ben var sadece, gerisi belki de bir hayalden ibaret"

Elvan Erdem'in ikinci romanı, Kayıp Hayat raflarda. "Hepimiz, hayatımızı yazıp yönetip oynamıyor muyuz?"

“Hepimiz, hayatımızı yazıp yönetip oynamıyor muyuz? Bana düşen hayat kırıntısı da bu. Bir ben var sadece, gerisi belki de bir hayalden ibaret. Kim yaşadıklarının gerçek olduğunu ispat edebilir?”


Geçmişte bir bankacı olan Şevket, henüz müdürlüğe terfi almışken büyük bir karar değişikliği ile kurduğu tüm düzeni geride bırakıp ailesiyle tıpkı Şevket’in hayalindeki gibi küçük bir kasabaya taşınırlar. Şevket, taşındıkları evin çatı katında kendine ait, yeni bir dünya yaratmaya kararlıdır. Bu sayede hikâyelerini rahatça kaleme alabilecektir. Fakat kendini kasabanın sırlarına öyle kaptırmıştır ki bu, kendi ile ilgili birtakım gerçeklere de uyanmasına sebep olur.


Elvan Erdem Manisa’nın Alaşehir ilçesinde doğdu. İlk ve ortaöğrenimini burada tamamladıktan sonra, İzmir Ege Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünde okudu. Aynı üniversitede Halk Bilimi dalında yüksek lisans yaptı. Çeşitli dershanelerde Türk Dili ve Edebiyatı öğretmenliği yapıp bölümüyle ilgili kitap ve dergi çalışmalarında bulundu. 2018’de Yolgeçen Hanı adlı romanı yayımlandı. İkinci romanı Kayıp Hayat ile daha çok kitapseverin kalbini fethetmeyi hedefliyor.


KAYIP HAYAT

Elvan Erdem

Eyobi Yayınları, 2023

Editör: Tuba Özen

128 s.

bottom of page