top of page
  • YouTube
  • IG
  • twitter
  • Facebook
Ara
  • Yazarın fotoğrafıLitera

Evini Bulmanın Sımsıcak Hikayesi

Çağla Özden, Carlie Sorosiak'un uzaylı bir kedinin dünyadaki hikayesini kaleme aldığı son kitabı Kedi Olarak Hayatım üzerine yazdı: Uzaylı bir kedi hikayesi yazmak çarpıcı ve neşeli bir fikir. Yazar ise bu fikri yeteneği ve gözlem gücüyle büyütüp insanın içini ısıtan bir kurguya dönüştürmüş.

Çağla Özden


“Ben hep bu bedende yaşamadım. Adım hep Leonard değildi. Beyaz balina, bir kurt ya da bir kaz da olabilirdim. Ama bütün bunların yerine yeryüzündeki en muhteşem canlıyı seçtim, yani sıradan bir insan olmayı istedim”


Leonard’ın galaksisinde yaşayan her uzaylı, üç yüzüncü doğum günlerinin hemen öncesinde ufuklarını genişletmek, bilgi toplamak ve komşularını gözlemlemek için Dünya’daki bir canlının şekline girerek yeryüzünde bir ay geçirme fırsatını yakalar. Kendini bildi bileli dünyaya ve insan yaşamına dair heyecan duyan uzaylı Leonard, ulusal bir parkta orman koruyucusu olarak dünyaya gelmeyi beklerken tahmin etmediği şekilde kendini bir kedinin bedeninde bulur. Dünya’da insan olarak yaşamak isteyen Leonard, artık bir kedi olarak hikayesine devam etmelidir. Bu hikayede onu bekleyen sürpriz ise Olive ile kuracağı güçlü bağ ve dostluğudur.


Okurlar tarafından çok sevilen Ben Cosmo kitabının yazarı Carlie Sorosiak, Genç Timaş’tan çıkan yeni kitabı Kedi Olarak Hayatım’da okuyucusunu yine ilginç ve sevgi dolu bir yolculuğa çıkarıyor. Uzaylı bir kedi hikayesi yazmak çarpıcı ve neşeli bir fikir. Yazar ise bu fikri yeteneği ve gözlem gücüyle büyütüp insanın içini ısıtan bir kurguya dönüştürmüş. “Bir ailenin parçası olmak için o ailede doğmak gerekmez.”


Kedi Olarak Hayatım, dostluğun ve sevginin hikayesi olmak dışında dünyadaki yaşam, insan olmak, aile kavramları hakkında da oldukça etkileyici bir güce sahip. Hayatının önemli bir dönemecinde olan Olive, zekası ve sevgi dolu kalbi ile içinde bulunduğu ortamda kendine bir yer edinmeye çalışırken, insan olmayı hayal ederken kendini kedi olarak bulan Leonard insan olabilmenin anlamını keşfediyor. Kitabın en önemli özelliklerinden biri okuyucuyu her sayfada gülümsetecek bir ayrıntı barındırıyor olması.


Carlie Sorosiak, Leonard’ın insanı ve dünyayı keşfetme yolculuğu akıcı, sade ve bir o kadar da güçlü bir mizahla anlatmış. Hayatla ilgili örnekler ve ayrıntılar, yazarın gözlem gücünü de öne çıkarmış. Kedi Olarak Hayatım, aile olabilmenin, fedakarlığın ve evin gerçekte ne olduğunu anlatan sıcacık, neşeli ve çarpıcı bir roman. Çevirisini Esma Fethiye Güçlü’nün yaptığı kitabın kapak tasarımını ise Ben Mantle üstlenmiş.


Kitabın yazarı Carlie Sorosiak, Kedi Olarak Hayatım’ı şu cümlelerle özetlemiş: “Bir kitap yazmak ‘dünya kadar’ çaba ister, derler ama bu kitap bir uzaylıdan bahsettiği için ben bu cümleyi değiştiriyorum: bir kitap yazmak evren kadar çaba ister.” Kedi Olarak Hayatım, kedileri, dostluğu, neşeyi, sevgiyi önemseyenlerin, uzaylıların aramızda dolaştığına inanan hayalperestlerin kalbinde sıcacık bir yer edinmek için okuyucularını bekliyor. Bu sevgi dolu insanlık hikayesi için kitaplığınızda bir yer açın.


KEDİ OLARAK HAYATIM

Carlie Sorosiak

Genç Timaş, 2022

Çeviri: Esma Fethiye Güçlü

232 s.

bottom of page