top of page
  • YouTube
  • IG
  • twitter
  • Facebook
Ara
  • Yazarın fotoğrafıLitera

Miyazaki'ye ilham veren kitap

Hayao Miyazaki’nin en sevilen filmlerinden birinin uyarlandığı seride küçük cadı Kiki, her on üç yaşına gelen cadı gibi evden ayrılıp tek başına bir sene geçirmek zorundadır. Büyü yapmak konusunda acemi olsa da Kiki’nin çok iyi olduğu bir özelliği vardır: Uçmak.


Kedisi ve en yakın arkadaşı Jiji ile birlikte süpürgesine atlayıp kendine yeni bir yuva olabilecek şehri aramaya koyulur. Yüksek saat kulesiyle denizin kıyısında duran Koriko tam da Kiki’nin hayalindeki gibi bir yerdir. Kendine güvenen Kiki, Koriko’ya uçar ve güçlerinin kasaba halkına kolaylık ve neşe getireceğini umar. Ancak halkın güvenini kazanmak, yabancı bir şehirle tanışmak pek de kolay değildir. Bir cadı için bile.


Eiko Kadono 1935'te Tokyo'da doğdu ve Brezilya'da yaşadıktan sonra antik Japon şehri Kamakura'ya döndü. Eiko, Japonya'nın en üretken ve tanınmış çocuk yazarlarından biridir. İki yüzün üzerinde kitap yazıp tercüme etti ve 2018'de Hans Christian Andersen Yazma Ödülü de dahil olmak üzere birçok ödül kazandı. En ünlü eseri 1985'te yayınlanan ve son derece popüler bir anime filme dönüştürülen Kiki'nin Teslimat Hizmeti'dir.


KİKİ'NİN CADI KARGOSU

Eiko Kadono

İthaki Yayınları, 2022

Çeviri: Derya Akkuş Sakaue

208 s.

bottom of page